Novo ostvarenje Rajka Grlića – „Neka ostane među nama“
Miki-Manojlovi-i-Nikola-CrcekPogledajte pre nego što ponovo prevarite voljenu osobu… poručuje film „Neka ostane među nama“ reditelja Rajka Grlića, autora kultnih ostvarenja „Karaula“ (2006.), „U raljama života“ (1984.), „Za sreću je potrebno troje“ (1985.), „Samo jednom se ljubi“ (1981.).
U novom Grlićevom ostvarenju upoznajemo dva brata, njihove supruge, ljubavnice i decu koja pouzdano ne znaju ko im je otac. Sve je izmešano u dvostrukim, paralelnim vezama, u gorko-slatkoj priči o neumornom traganju za ljubavlju i srećom, o požudi koja nikada ne gasne, kao i o užasnim posledicama koje može izazvati.
-Danas se u sociološkoj literaturi može naći tvrdnja da je bračna prevara, ljubavna avantura ili kako god to zvali, jedini preostali oblik pobune koji je pojedincu preostao protiv predvidljivosti života. Naš život je ograničio poslodavac, porodica, crkva, država, mediji i novac. I tu ništa ne možemo da promenimo, vrednosti su duboko usađene i ne klimaju se. Jedino što se još može menjati je osoba s kojom delimo postelju. Današnji preljubnici su tako zamenili jučerašnje revolucionare, pobunjenike, vizionare, hajduke – kaže Grlić
Jednu od glavnih uloga tumači Miki Manojlović, nastavljajući, posle dugogodišnje pauze, saradnju sa rediteljem Grlićem. Pored njega, u filmu igraju i Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Daria Lorenci, Bogdan Diklić i drugi.
U produkciji filma su učestvovali Mainframe Production (Zagreb), NP7, HRT (Zagreb), Studio Maj (Ljubljana), YODI (Beograd).
Film će u regionu premijerno biti prikazan u drugoj nedelji marta – 9.3. Ljubljana, 10.3. Split, 11.3. Zagreb.
Beogradska premijera filma „Neka ostane među nama“ je u petak, 12. marta u bioskopu Kolosej Multiplex.
Trejler za film „Neka ostane među nama“ pogledajte OVDE!
Povezana vest:  Nikolas Kejdž i Džon Travolta možda ponovo zajedno