Zena pistolj 05Crna komedija inspirisana braćom Koen: “Žena, pištolj i rezanci” Žang Ji-Moua od 9. decembra u „Koloseju“

 

Crnohumorna priča o radionici rezanaca u pustinji, njenim zaposlenima, strastima i zločinima – „Žena, pištolj i rezanci“ – sa Festivala autorskog filma seli se na redovan repertoar multipleksa „Kolosej“ od 9. decembra.

Reditelj komedije je poznati kineski reditelj Žang Ji-Mou, autor filmova „Kuća letećih bodeža“ i „Heroj“. „Žena, pištolj i rezanci“ inspirisana je krimi filmom „Krvavo prosto“ (Blood simple) braće Koen iz 1984. godine.

Povezana vest:  „Lorens u svakom slučaju“ u Dvorani kulturnog centra Beograda od 10. januara

Zena pistolj 03U ogromnoj pustinji nalazi se mala krčma čiji je vlasnik loše raspoloženi, i povrh svega veoma škrti Vang. U vođenju radnje Vangu pomaže njegova žena. Osim njih dvoje, u krčmi rade i mladi kuvar Li, zaljubljen u Vangovu ženu, a tu su još i priglupi konobar i konobarica. Sve se komplikuje kada u prodavnicu dolazi putujući trgovac iz Persije, koji im nudi najnoviji izum sa zapada – pištolj. Mlada gospođa Vang kupuje pištolj i tri metka, rešena da postane udovica. U isto vreme, Vang saznaje od lokalnog šefa policije da ga žena vara, pa on rešava da sebe načini udovcem.

Povezana vest:  Stiven Dorf o prednastavku Blejda

Film se prikazuje u 16:20, 18:20 i 20:20 časova radnim danima, a subotom i nedeljom i u 12:20 i 14:20 časova.