U partnerstvu sa Filmskim centrom Srbije, ovogodišnje, deveto po redu izdanje programa First Look Filmskog festivala u Lokarnu, koji se tiče radova u toku, obuhvata šest srpskih filmova u fazi postprodukcije. Ključnim međunarodnim činiocima iz filmske industrije ova ostvarenja biće prikazana od 9. do 11. avgusta u sklopu programa LocarnoPro.

Program obuhvata dokumentarce “Govori da bih te video” Marije Stojnić, i “Izbor za Miss zatvora” Srđana Šarenca (autora filmova “Selo bez žena” i “Dve škole”), debitantski dugometražni igrani film “Kelti” Milice Tomović, autorke višenagrađivane kratkometražne “Tranzicije”, te ostvarenja “Pejsaži otpora” Marte Popivode, i “Telenovela en gris y multicolor” Filipa Martinovića, kao i dokumentarni film “U slavu ljubavi” Tamare Drakulić, autorke filmova “Okean” i “Vetar”.

Povezana vest:  Lindzi Lohan obožava da kuva

Žiri koji čine direktori i selektori međunarodnih filmskih festivala odlučivaće o dodeli nagrada programa First Look: nagradi u vidu usluga u fazi postprodukcije filma u iznosu od 65 hiljada evra koju dodeljuje Cinelab Bucharest, nagradi Le Film Français koja se sastoji od usluga oglašavanja u iznosu od 5.600 evra, i nagradi koju obezbeđuje Kaiju Cinema D/ffusion u vrednosti od 5 hiljada evra za dizajniranje međunarodnog postera.

Povezana vest:  Piter Džekson: Nastavak ''Tintina'' 2015. godine

Ovogodišnje 72. izdanje prestižnog Filmskog festivala u Lokarnu, u Švajcarskoj, počinje sutra, (u sredu) 7. avgusta i traje do subote, 17. avgusta.