U Sarajevu je završeno 25. izdanje Sarajevo Film Festivala, a na listi laureata je i nekoliko srpskih autora, filmova i projekata.

Nagradu Srce Sarajeva za najbolji kratki film osvojio je srpski film Poslednja slika o ocu Stefana Đorđevića, dok je Srcem Sarajeva za najbolji studentski film nagrađen takođe kratki igrani film Šerbet Nikole Stojanovića.

Najboljom glumicom Glavnog takmičarskog programa – dugometražni film proglašena je Irini Jambonas za glumačku kreaciju u bugarsko-srpskom filmu Rounds u režiji Stefana Komandareva. Nastanak ovog filma podržao je Filmski centar Srbije (FCS).

Povezana vest:  Devet filmova u devet dana Prolećnog izdanja Festivala autorskog filma, ulaznice u prodaji

Na koprodukcionom marketu CineLink Drama nagradu za najbolji projekat osvojila je srpska serija Sablja (Sabre) autora Gorana Stankovića i Vladimira Tagića, autora hvaljene i zapažene serije Jutro će promeniti sve, čija je producentkinja Snežana van Houwelingen. Posebno priznanje na ovom koprodukcionom marketu u kategoriji filmova izborila je crnogorsko-srpska koprodukcija Živi i zdravi Ivana Marinovića, reditelja poznatog po filmu Igla ispod praga. Film Živi i zdravi nastao je kao koprodukcija Crne Gore i Srbije, i kuća Adriatic Western (Crna Gora) i SENSE Production (Srbija), a producenti filma su Marija Stojanović i Ivan Marinović.

Povezana vest:  Sandra Bulok i Rajan Rejnolds u akcionoj komediji