Na kraju svoje 71. sezone „Momentum“, Ansambl KOLO je održao koncert na Stadionu Tašmajdan. Filmska premijera koncerta će se održati 3. oktobra u Kombank dvorani!

Snimljen sa 14 kamera i iz drona, film ovog koncerta beleži jedinstveni, spektakularni nastup ansambla koji već sedam decenija čuva, neguje i širi našu narodnu tradiciju i kulturu.

Film „Kolo na Tašu“ predstavlja prekretnicu i u istoriji Ansambla KOLO, ali i u istoriji naše tradicionalne istorije i kulture. Već više od sedam decenija, Ansambl KOLO, upoznaje svet sa našim narodnim igrama i pesmama. Međutim, ovo je prvi put da će se ta kultura, ta tradicija i ta umetnost prikazati u filmskom mediju. Ta činjenica čini ovo filmsko delo, u režiji Miška Milojevića, jedinstvenim događajem koji će otvoriti nove horizonte kako Ansamblu, tako i našoj kulturi.

Povezana vest:  Za Za Gabor puštena iz bolnice

Izvodeći najznačajnije i najčuvenije koreografije i numere iz repertoara koji je razvijan i usavršavan preko 70 godina, u ambijentu čuvenog stadiona Tašmajdan, Ansambl KOLO je doneo u sam centar Beograda umetničku istoriju Srbije. Ovaj film tom nastupu dodaje potpuno novu dimenziju i kvalitet tom spektaklu.

Dođite od 3. oktobra u Kombank dvoranu, da zajedno slavimo našu narodnu umetnost na velikom platnu!

Povezana vest:  Berlinski pobednik „Crni ugalj, tanak led" na Festivalu autorskog filma