Drustvena mrezaFilmu Društvena mreža dve nagrade britanskih kritičara

 

Film „Društvena mreža“ u režiji Dejvida Finčera (David Finćer) proglašen je za ostvarenje godine na dodeli nagrada „Ričard Atenboro“ (Attenborough) koje dodeljuju britanski filmski kritičari. Na svečanosti održanoj u nedelju uveče u Londonu, nagrađen je i scenarista filma „Društvena mreža“ Aron Sorkin (Aaron), preneo je danas dnevnik Varajeti (Variety).

Povezana vest:  Fasbender u filmskoj adaptaciji "Assassin''s Creeda"?

Kristofer Nolan (Christopher) je proglašen za režisera godine, za ostvarenje „Početak“.

Za glumca godine izabran je Kolin Fert (Colin Firth) za ulogu u filmu „The King’s Speech“ dok je u kategoriji glumica godine nagrađena Šveđanka Nomi Rapas (Noomi Rapace) za rolu u filmu „Muškarci koji mrze žene“.

Kloi Morec (Clloe Moretz), koja je igrala u filmovima „Pusti pravog da uđe“ i „Fajter“, trijumfovala je u kategoriji zvezda u usponu. Majkl Kejn (Michael Caine) je dobio nagradu Legenda.

Povezana vest:  Ovacije za film “Kralj Petar Prvi”

Nagrade „Ričard Atenboro“ dodeljuju se u 14 kategorija. Dobitnike u sedam kategorija biraju filmski kritičari a u ostalih sedam pobednike bira publika. U kategorijama čije pobednike određuje publika on-lajn glasanjem, za najbolji animirani, najbolji porodični i najbolji 3D film proglašena je „Priča o igračkama 3“.

Za britanski film godine izabran je „Hari Poter i relikvije smrti“. Andželina Džoli (Angelina Jolie) je za ulogu u filmu „Salt“ proglašena za zvezdu 2010. Edvard Kalen (Edward Cullen), junak „Sumrak sage“ kojeg tumači Robert Patinson (Pattinson), izabran je za najboljeg filmskog junaka, dok je Kloi Morec dobila nagradu publike u kategoriji najbolji glumački proboj.

Povezana vest:  BEND "MJUZ" UZIVO NA PREMIJERI FILMA "SVETSKI RAT Z" 2. JUNA U LONDONU!