Drama francuskog scenarste i reditelja Fransoa Ozona „Milošću božijom“ o kontroverznoj temi zlostavljanja maloletnika od strane katoličkog sveštenstva naći će se u domaćim bioskopima od četvrtka, 3. oktobra.
Nakon osvojenog Gran-pri žirija na 69. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu film je prikazan na ovogodišnjem FEST-u, a domaća publika sada ima priliku da pogleda prikaz ove osetljive teme i u bioskopima Srbije.
Ostvarenje koje je prvo zamišeljno kao dokumentarni film, a potom ipak dobilo igrane okvire snimljeno je prema istinitom događaju i stvarnim činjenicama o dugotrajnoj tišini i saučešništvu crkve u prećutkivanju seksualnog zlostavljanja dece  u crkvi u Lionu.

Povezana vest:  Leonardo DiKaprio gradi kuću u Izraelu

Film prati životne priče tri odrasla čoveka – Aleksandra, Fransoa i Emanuela, njihove traume i godine borbi sa samima sobom. Nakon jednog događaja pokreće se lavina sećanja i započinje borba protiv surovog zločina. Upoređujući svoja lična traumatična iskustva oni preispituju živote kroz ljubavnu, porodičnu i profesionalnu perspektivu.

Fransoa Ozon  (1967.) je francuski filmski režiser i scenarista čiji filmovi su uglavnom okarakterisani kao oštra satira s slobodoumnim pogledom na ljudsku seksualnost.
Nagrađen je za filmove ‚‚8 žena“ (2002.) i ‚‚Bazen“(2003.). Ozona smatraju za jednog od najvažnijih francuskih filmskih režisera u ‚‚Novom talasu“ francuskog filma.

Povezana vest:  Hotel Transilvanija 3: Odmor počinje