Prodaja ulaznica za FEST počinje sutra, 25. januara. Po pristupačnim cenama, karte se mogu nabaviti na blagajnama dvorana u kojima se održava program FEST-a, kao i on-lajn putem sajta tickets.rs.

FEST ima dugu tradiciju saradnje sa Fakultetom dramskih umetnosti, te je večerašnjem otvaranju izložbe fakulteta Vek i po srpske škole glume u Jugoslovenskoj kinoteci, prisustvovao i Damir Handanović, v.d. direktora CEBEF-a i tom prilikom je izjavio:

Studenti Fakulteta dramskih umetnosti će imati prilike, kao i do sad, da deo programa FESTa pogledaju u bioskopskoj sali fakulteta. FEST se trudi da obezbedi i prisustvo inostranih gostiju na projekcijama na FDU kako bi i studenti mogli da dobiju priliku da razmene iskustvo sa njima. Napomenuo bih i da sa velikim entuzijazmom primamo studente FDUa na volontiranje, i na taj način pomažemo njihovo stručno usavršavanje. Prošle godine smo po prvi put angažovali studente FDUa da naprave kratki film o festivalu koji smo prikazali na zatvaranju, nadamo se da ćemo i ove godine uživati u njihovom vidjenju FESTa.

Povezana vest:  Miki Runi tužio pastorka za novčanu prevaru

– Sutra počinje i prodaja ulaznica za FEST. Odbor festivala je usvojio moj predlog za popust od pedeset odsto na ulaznice za penzionere za prvi termin na dan projekcije u Kombank Dvorani. U prvih sedam dana prodaje CEBEF je takođe omogućio popust od deset odsto na komplete po terminskim linijama, kao i na opciju Moj komplet pri onlajn kupovini. Izlazimo u susret našim građanima jer želimo da FEST bude što posećeniji, te se trudimo da ga svake godine unapređujemo, rekao je Handanović.

Povezana vest:  Triler Zajedno od septembra u bioskopima

Handanović je napomenuo da popust od 50% na ulaznice za penzionere na dan projekcije važi na blagajni Kombank dvorane za projekcije u toj sali od 10 sati pre podne.

48.  Međunarodni filmski festival FEST počinje 28. februara i trajaće do 8. marta. Ovogodišnji Fest je posvećen sećanju na glumca Bekima Fehmijua, pod nazivom „Skupljači emocija“, a publika će moći da vidi 96 premijernih filmova.

Povezana vest:  Suzan Sarandon i Džuli Kristi u filmu Roberta Redforda

Festival će otvoriti film „Otac“ Srdana Golubovića, a zatvoriti čuveni holivudski glumac, producent, dramski pisac i reditelj Džon Malkovič sa muzičko-scenskim performansom pod nazivom „Muzički kritičar“

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images