Zvezde BeogradaUdruženje „Pogled u svet“ nagrađeno priznanjem „Zvezde Beograda”

 

Udruženje građana „Pogled u svet“ nagrađeno je priznanjem „Zvezde Beograda” za projekat Festivala autorskog filma na jučerašnjoj svečanoj dodeli u Starom dvoru.

Priznanja „Zvezde Beograda“ Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima dodeljuje najboljim projektima organizacija civilnog društva, koji su finansirani iz gradskog budžeta posredstvom javnih konkursa u 2010. godini. Cilj nagrađivanja  da se afirmišu i istaknu napori organizacija civilnog društva usmereni ka rešavanju konkretnih problema i boljem kvalitetu života Beograđana: zaštiti životne sredine, obogaćivanju kulturne ponude grada, poštovanju ljudskih i manjinskih prava. Ove godine priznanja su dodeljena po prvi put.

Povezana vest:  Film ''Vir'' premijerno 11. novembra u centru ''Sava''

Priznanjem je nagrađeno 15 projekata iz različitih oblasti. Osim udruženja „Pogled u svet“, među nagrađenima su „Dečji svet” Savetovališta protiv nasilja u porodici, „GitarArt” za projekat „Gitar art festival”, Umetnička asocijacija „Remont” za projekat „Umetnost sada, „Smart kolektiv” za projekat „Liceulice”, udruženje „Svetski omladinski talas” za projekat „Međunarodna studentska nedelja u Beogradu 2010”, i ostali.

Povezana vest:  "Stvor" u bioskopima od 29. decembra

Festival autorskog filma ove godine održan je ove godine po šesnaesti put od 30. novembra do 7. decembra.