Nakon otvaranja studija u Srbiji za proizvodnju kratkometražnih animiranih sadržaja namenjenih internacionalnom tržištu, kao i potpisivanja ugovora sa Džonijem Depom, produkcijska kuća Iervolino Entertainment nastavlja da niže uspehe i obara rekorde.

Još jedna saradnja ovog čuvenog holivudskog glumca i italijanske produkcijske kuće, zajednički film Iščekujući varvare, nakon samo tri dana od globalne premijere dospeo je na peto mesto najgledanijih filmova u Americi na Apple TV platformi.

Filmsko ostvarenje rađeno je po čuvenom istoimenom romanu južnoafričkog nobelovca Džona Maksvela Kucija, koji je napisao i scenario, dok je režiju potpisao kolumbijski reditelj Siro Gera. Pored Džonija Depa, glavne uloge tumače Mark Rajlans i Robert Patinson.

Povezana vest:  Žan Mark Bar i Zoran Simjanović dobitnici nagrade „Aleksandar Lifka“

„Ovo je zaista prijatno iznenađenje za nas, jer je Apple TV jedna od najpopularnijih svetskih platformi za strimovanje video sadržaja“, rekao je Andrea Iervolino, direktor i osnivač produkcijske kuće Iervolino Entertainment. On dodaje da ovaj podatak samo potvrđuje značaj digitalnih platformi u današnjoj kinematografiji, nakon uspeha koji je doživeo njihov animirani film Misija Arktik, kao treći najgledaniji na Netflix-u u Americi.

Povezana vest:  Film Srđana Koljevića sutra na otvaranju 39. Sofesta

Radnja filma Iščekujući varvare odvija se na granicama izmaštanog orijentalnog carstva, a u fokus stavlja večno pitanje odnosa starosedelaca i osvajača, „napredne civilizacije“ i „varvara“. U naizgled mirnu pograničnu oblast carstva pod upravom ostarelog načelnika, koga tumači Mark Rajlans, iznenada stiže kontroverzni pukovnik Džol (Džoni Dep), koji svojom brutalnošću prema okolnim narodima, u načelniku budi sumnju i duh pobune protiv režima kojem i sam pripada.

Povezana vest:  Koji je vaš broj? Komedija „Svi moji bivši” pretpremijerno u Sava centru 27. septembra

Nakon prve premijere na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji, film Iščekujući varvare dostupan je široj javnosti od 7. avgusta na digitalnim striming platformama, a mnogi kritičari i fanovi na društvenim mrežama već su ga proglasili „povratničkim filmom Džonija Depa“.