Bogat repertoar MOJ OFF bioskopa, u okviru koga se trenutno nalazi preko 200 aktuelnih naslova i ove nedelje će biti dopunjen sa dobrim filmovima i zvučnim glumačkim imenima.

Kraj avgusta i početak septembra rezervisani su za četiri nova ostvarenje, sa različtih govornih područja, te nam od subote 29. avgusta na adresu mojoff.net stiže festivalska, španska krimi priča „Svi zanju“ sa poznatim holivudskim zvezdama i bračnim parom u glavnim ulogama Penelopom Kruz i Havijerom Bardemom, francuska drama „Kazanova, poslednja ljubav“ sa Vensanom Lindonom u naslovnoj roli i finski porodični dokumentarac „Saga o šumi“.

BESPLATNI četvrtka, (3.9.) rezervisan je za francusku komediju „Poslić“.  

Film „Svi znaju“ otvorio je pre dve godine Kanski filmski festival, a iste godine na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu privukao je veliki broj gledalaca.
Iranski reditelj i scenarista Aškar Farhadi (Asghar Farhadi), poznat po filmu „Razvod“ (A Separation) koji je osvojio nagradu Oskar za najbolji strani film, snimio je misterioznu dramu o otmici mlade osobe, a na ideju za film došao je pre 15 godina kada je putujući po južnom delu Španije, na zidu jednog mesta, ugledao fotografiju sa detetom koje je nestalo:

Povezana vest:  Mladi nemački autori Kreger i Klajnert na Festu

„U tom trenutku imao sam ideju o filmu, napisao sam kratku priču o ovoj temi koju sam kasnije razvijao. Ali, može se reći da je projekat zaista započeo u vreme tog putovanja po Španiji. Privukli su me atmosfera zemlje i kulture, a zatim i događaj od kog je ova ideja potekla. Ove dve stvari su potvrdile da je zemlja Španije sve ono o čemu sam godinama razmišljao,“ rekao je reditelj.

Povezana vest:  Goran Marković završio prvi deo snimanja "Falsifikatora"

Priča prati Loru koja putuje sa porodicom iz Buenos Ajresa u rodni grad u Španiji , na sestrino venčanje. Usred veselog porodičnog okupljanja i proslave, njena starija ćerka biva kidnapovana. U teškim danima koji slede, tenzije među članovima porodice i poznanicima rastu, a duboko čuvane tajne izlaze naknadno na videlo.

Edukativna strana MOJ OFF platforme, sa filmovima koji otkrivaju najlepše pejzaže dalekih zemalja, i dalje je neizostavni segment domaćeg Online bioskopa Na tekućem repertoaru od prošle nedelje nalazi se finsko dokumentarno ostvarenje „Priča o jezerima“ o hiljadu jezera koji se nalaze u toj skadinavskoj zemlji, po kojima je ona i poznata. Od istog reditelj Kima Sarniulota ove nedelje na MOJ OFF biće prisutna i finska „Saga o šumi“ koja otkriva tajne finskih šuma, jednih od najstarijih u Evropi i upoznaje nas sa njenim brojnim stanovnicima: medvedima, sovama, zmijama, letećim vevericama i drugim bićima.

Povezana vest:  Novi film Vesa Andersona

BESPLATNO narednog četvrtka francusko-belgijski film „Poslić“ sa Romanom Durisom, Mišelom Blankom, Alisom Belajdi.
Fabrika je zatvorena, devojka ga je ostavila i nestala, a dugovi se samo nagomilavaju. Kada ga zelenaš iz gradske mafije presretne na ulici i traži od njega da mu ubije suprugu, Žak rado prihvata ponudu..