MovieTape

Mihajlović: Ovogodišnji Fest je jedan od najboljih do sada

Predsednik Odbora Festa Darijan Mihajlović izjavio je danas Tanjugu da će ovogodišnji – 39. Fest, koji se svečano otvara večeras, biti „jedan od najboljih do sada“.

-Ovogodišnji Fest je drugačiji nego dosadašnji jer prvi put imamo koncepciju sa dva selektora. To ne znači, naravno, da je od 71 filma koji je izabran, jedan izabrao 35 i po i drugi toliko. Selekcija je zanimljiva jer ima upliva i iskustva i mladosti – rekao je on.

Povezana vest:  Posle "Sumraka" se Kristen Stjuart bilo teško uživeti u ulogu "savršene princeze" Snežane

Filmove za 39. Fest birali su umetnički direktor, doajen srpske filmske kritike Borislav Anđelić i selektor, mladi urednik filmskog programa RTS-a Ivan Karl.

Mihajlović je naglasio da je „na nivou odabira filmova i broja premijera, ovo jedan od najboljih Festova do sada“.

-Beograđani će imati priliku da ove godine zaista vide filmove koji su ekskluziva i za Evropu i za svet – najavio je on.

Povezana vest:  Mel Gibson možda u nastavku Mamurluka u Vegasu

Podsetiviši da je film „Koriolan“, koji otvara Fest, pre samo nekoliko dana imao svetsku premijeru u Berlinu, zaključio je da „kad tako dobro počne, onda će verovatno tako dobro i da se završi“.

-Šta Fest znači za Beograđane, o tome ne treba ni govoriti, ali mislim da o tome svedoči broj onih koji su već do sada kupili karte, a kojih je preko 80.000 – rekao je on.

Povodom kritika da Fest liči na proširenu Sinemaniju, izjavio je da ta revija ove godine neće imati neke filmove koje će imati Fest.

Povezana vest:  Porodična avantura "Pitov zmaj - čarobno prijateljstvo" od 8. septembra u bioskopima

-Distributeri su sami čuvali filmove za Fest jer im je značajno da se pojave baš na njemu. To govori o značaju ovog festiala za distributere, bez kojih se Fest ne bi ni održavao u ovoj meri – rekao je Mihajlović.

On je dodao da ne treba porediti Fest i Sinemaniju jer „Fest gaji i autorski film, ima više premijera i nije komercijalan“.