Nakon šest meseci pauze i prestanka rada bioskopa zbog pandemije virusa korona konačno će i najmlađa publika moći da uživa u maštovitim avanturama, sinhronizovanim animiranim filmovima! Prva među njima je francuska animacija „SUPERJUNAK SAMSAM“ koja će se od subote, 5. septembra naći na velikom platnu domaćih bioskopa i redovnom repertoaru istih. 

U domaćem studiju uveliko je pripremljena sinhronizacija filma u čijoj su postavci učestvovali glumci Đurđina Radić, Stefan Buzurović, Anja Mit, Pavle Jerinić, kao i televizijska voditeljka i novinarka Danijela Buzurović, trudeći se da svojim glasovima verno dočaraju i odimitiraju animirane likove predvođene superjunakom Samsamom.

Nakon skoro stotinu urađenih stranica u dečijem francuskom magazinu Pomme d’Api i nakon uspešnog televizijskog serijala, animirani „SUPERJUNAK SAMSAM“ poprima novu dimenziju u kinematografiji i postaje dugometražno ostvarenje koje prikazuje malog superheroja u prepoznatljivom crvenom kostimu kojeg je publika širom planete upoznala i zavolela još 2007. godine.

Mladi i neustrašivi Samsam ima gotovo sve ono o čemu bi kosmički junak mogao da sanja: herojske roditelje, gomilu super prijatelja i sopstveni leteći tanjir kojim istražuje svemir…..osim jedne stvari koja mu nedostaje – njegove supermoći se još uvek nisu pojavile! Kada nova devojčica u školi Mega počne da podučava Samsama supermoćima, on u misterioznoj drugarici pronalazi šansu za otkrivanjem svojih nadljudskih sposobnosti. Njih dvoje zajedno kreću u kosmičku avanturu koja ih uči da, prijateljstvo i hrabrost mogu biti ono najvažnije o čemu sanjaju. 

Reditelj Tangi de Kermel (Tanguy de Kermel) vezao se, kako kaže, za malog kosmičkog junaka još 2007. kada je Samsam postojao u vidu serijala za decu i kada je stekao veliku popularnost širom Evrope.

Povezana vest:  Nagrada GORKI LIST - nagrada publike 46. FEST-a

Odmah mi se dopao kosmički univerzum koji je ilustrator Serž Blok (Serge Bloch) stvorio oko „Samsama“, dopala mi se naučna fantastika za decu koja prati avanturističko putovanje malog dečaka i njegovih prjatelja. Mislim da će publika prepoznati ljubazan i pozitivan lik,“ rekao je reditelj.