John-Goodman-2Džon Gudman u ekipi novog Doldrijevog filma

 

Džon Gudman (John Goodman) se priključio glumačkoj ekipi filma „Extremely Loud and Incredibly Close“ u režiji Stivena Doldrija (Stephen Daldry), objavio je Holivud riporter (Hollywood Reporter). Glavne uloge u filmu koji će biti adaptacija istoimenog romana Džonatana Safrana Fora (Jonathan Foer) iz 2005. igraju Sandra Bulok (Bullock) i Tom Henks (Hanks).

Povezana vest:  Pohvale kritičara Alana Hantera za film „Otac“ Srdana Golubovića

To je priča o Oskaru Selu (Oscar), desetogodišnjem dečaku koga igra nepoznati Tomas Horn (Thomas) čiji otac (Henks) strada u terorističkim napadima na Njujork 11. septembra 2001. Oskar je pronalazac-amater, dizajner nakita, astrofizicar, svirač daira i pacifista, koji po Njujorku traga za katancem koji odgovara tajanstvenom ključu koji je ostao iza njegovog oca.

Povezana vest:  Aflek tražio da se njegovo robovlasničko poreklo ignoriše

Gudman će igrati vrata zgrade u kojoj živi Oskar i koji će krenuti u avanturu da mu pomogne da ekshumira očev sanduk. Snimanje bi trebalo da počne ove zime kako bi film bio spreman za desetu godišnjicu terorističkih napada.

Scenario je adaptirao Erik Rot čija je poslednja adaptacija bila „Neobični slučaj Bendžamina Batona“.

Povezana vest:  Završeno snimanje filma "The Hobbit"

Džon Gudman, dobitnik Zlatnog globusa u humorističkoj seriji „Rozen“, poznat je i po filmovima „Veliki Lebovski“, „O, brate, gde si“ i „Monsters Inc“. Stiven Doldri je stekao reputaciju odličnog režisera literarnih adaptacija kao što su bili „Sati“ i „Čitač“.