Novi sinhronizovani animirani film „KUĆNI PATULJCI: OPERACIJA KOLAČIĆI“ stiže uskoro u bioskope. Glumačku ekipu koju čine: Anđela Jovanović, Stevan Piale i Lazar Đukić i njihove glasove prepoznaćemo u neobičnim, ali marljivim junacima znanim kao patuljci – Elfi, Kip i Bak, koji će nas od 22. oktobra zabaviti sa platna bioskopa širom zemlje.

Oni su patuljci iz Kelna i konačno su se vratili! Skrivalili su se pod zemljom otkako ih je, pre više od 200 godina proterala zlobna krojačeva žena. Međutim, živahna devojčica iz grupe patuljaka nije više želela da vodi podzemni skučeni život i kako bi otkrila svoj istinski poziv, odlučuje da izlađe na površinu tla. Zajedno sa dva drugara Elfi dospeva u pekaru mrzovoljnog šefa Tea koji je u neprekidnoj svađi sa svojim bratom. Dok patuljci prave veliki haos, devojčica je spremna da pomogne Teu. Ko bi više voleo da ga učini „pečenim“ od samih patuljaka?!

Glumica Anđela Jovanović tumači devojčicu Elfi, prvi put dajući glas glavnom junaku animiranog filma:

Ovo mi je prvi put da dajem glas glavnom junaku u crtaću, tako da sam imala malu tremu dok sam radila, zato što mi je jako stalo da to bude što bolje,“ rekla je glumica dodavši da je bilo veliko zadovoljstvo glasovno oživeti lik Elfi:

Povezana vest:  Knjiga i novi trejler - "Abraham Linkoln - lovac na vampire 3D"

Elfi je kućni patuljak koji je u toj zajednici Elfkinsa i koja još uvek nije našla neki svoj životni poziv, odnosno nije našla ništa u čemu se pokazala kao dobra. To se obično dešava mladima kada npr. treba da se upišu na fakultet, sa 18 godina. Ja sam prošla sličnu fazu, negde sa dvadeset i pet godina, kad nisi siguran da li je to sad to i kada pokušavaš nekako da se pronađeš. To je prikazano ovde na jedan šaljiv i duhovit način, ali ona ne odustaje ona je jako uporna ima snage da bude drugačija od drugih i da se izdvoji i da vidi šta to spoljni svet donosi.“

Povezana vest:  Premijera filma Luka Besona "Lusi" u Sinepleksu 20.avgusta

Nakon ponovnog sjaja bioskopskih hala sinhronizovani film „KUĆNI PATULJCI: OPERACIJA KOLAČIĆI“ ima za cilj da ponovo, na velikom platnu prikaže maštovita animirana ostvarenja kojima se najpre raduje najmlađa publika, a potom i ona starija.

Bilo mi je veoma važno da to bude dobro, zato što postoji neka dodatna odgovornost kad se nešto radi za decu i dok sam davala glas Elfi zamišljala sam da se obraćam deci, razmišljala sam kakav bi to bio glas koji bi oni voleli da čuju,“ zaključila je glumica Anđela Jovanović.