Organizator BOSIFEST-a , Hendi Centar Koloseum obaveštava Vas da jedanaesti beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom – BOSIFEST 2020 počinje u ponedeljak 19. oktobra i traje do srede 21. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci.

Svečano otvaranje zakazano je za ponedeljak  19.10.2020. u 18h u Jugoslovenskoj kinoteci. Festival će otvoriti izraelski film „Once upon a boy“ reditelj Uri Levi.

Jedanaesti Bosifest, koji će se od 19. do 21. oktobra održati u Jugoslovenskoj kinoteci, prikazaće ukupno 10 dokumentarnih filmova na različite teme koje se tiču osoba sa invaliditetom, po izboru selektora  reditelja Gdina Igora Toholja.

Povezana vest:  Rouan Etkinson: Star sam za Mister Bina

Svi filmovi biće premijerno prikazani u Srbiji!

Žiri ovogodišnjeg Bosifesta je u sastavu: reditelj Ognjen Glavonić, rediteljka  Tanja Brzaković i reditelj Dejan Dabić .

Žiri će dodeliti sledeće nagrade: Gran Prix za najbolji film, nagradu za najbolju režiju, nagradu za najbolji scenario, kao i specijalne nagrade.

Završna svečanost i dodela nagrada održace se 21.10.2020.(sreda) u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1) u 17,30h.

Povezana vest:  Filmska tribina: "Giallo – triler na italijanski način" 16. jula u Domu omladine

U okviru pratećeg programa Festivala biće održana radionica  „Interaktvni film radionica filmskog scenarija za osobe sa invaliditetom“.

Radionicu vodi: Ivan Velisavljević, dramaturg i filmski kritičar.

Ulaz na projekcije je besplatan.

Bosifest je jedinstven filmski festival u našoj zemlji, ali i u svetskim okvirima, jer je njegov kompletan program posvećen temama života osoba sa invaliditetom, a filmovi koji se prikazuju relevantna su i zapažena ostvarenja dokumentarnog žanra.

Povezana vest:  Nova projekcija filma „Stric“ zbog ogromnog interesovanja publike

Katalog i ostale informacije o filmovima možete pronaći na zvaničnom sajtu Festival http://bosifest.rs