Per-OscarssonPotvrđeno da je Per Oskarson poginuo u požaru

 

Švedska policija je danas potvrdila da je glumac Per Oskarson (Oscarsson) koji je osvojio nagradu na Kanskom filmskom festivalu 1966. godine, poginuo u požaru koji je za Novu godinu uništio njegovu kuću.

Portparol policije regiona Vestra Getaland, na jugozapadu Švedske, rekao je da je analiziom izgorelih tela u kući potvrđena smrt 83-godišnjeg Oskarsona i njegove 67-godišnje supruge Kie Ostling (Kia Ostling).

Povezana vest:  Održana premijera filma „Off" u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center

Oskarson i njegova supruga su bili sami u svojoj usamljenoj kući kod grada Skara. Od kuće koja je izgorela do temelja u požaru koji je izbio u noći između prošlog četvrtka i petka, ostao je samo dimnjak.

Zbog vreline, policijski tehničari su istragu počeli tek u subotu, a u nedelju našli izgorela tela.

Još se ne zna uzrok požara.

Povezana vest:  Sinhronizovani Šrek srećan zauvek 23. maja u Sava centru

Oskarson, veoma popularan u Švedskoj, osvojio je nagradu za najbolju mušku ulogu na Kanskon festivalu 1966. godine za ulogu Pontusa u filmu „Glad“ (Hunger) Heninga Karlsena (Henning Carlsen). Film je napravljen prema romanu norveškog pisca Knuta Hamsuna, dobitnika Nobelove nagrade za književnost.

Igrao je u više od 100 domaćih filmova i TV-serija, a poslednja uloga mu je nedavno bio lik Holgera Palmgrena u trilogiji „Milenijum“.

Povezana vest:  Met Dilon i Brendan Frejzer u kriminalističkoj komediji

Oskarson je nastupao i u pozorištu i snimao televizijske filmove.