U Kombank Dvorani, ovogodišnji program „Hrabri Balkan“ 26. Faf-a otvorila je naša rediteljka i montažerka Jelena Maksimović.

Film Jelene Maksimović – „Domovine“, juče je imao srpsku premijeru. Inspirisan vlastitim otkrivanjem rodnog mesta u Grčkoj, ovo filmsko ostvarenje posvećeno je svim hrabrim ženama koje su se borile za nešto u našoj prošlosti. Pred projekciju, Jelena je izjavila: „Nadam se da ćete osetiti bar malo ljubavi koju smo mi imali prilikom snimanja ovog filma.

Povezana vest:  Dikaprio debituje u bolivudskom filmu

Publici se obratila i selektorka programa „Hrabri Balkan“ Maša Seničić koja se zahvalila gostima na dolasku.

„Mislim da je ova puna sala dokaz da ima smisla što se Festival autorskog filma održava. Hvala vam na tome“, izjavila je Maša.

Pre filma „Domovine“ prikazan je kratkometražni film hrvatskog reditelja Josipa Lukića – „Južno voće“.

Na ovogodišnjem programu „Hrabri Balkan“ publika će imati priliku da pogleda još osam filmskih ostvarenja, od kojih će film bosanskog reditelja Zulfikara Filandre – „Minotaur“ imati svetsku premijeru danas, 29. novembra, u Kombank Dvorani. Neposredno pred ovu premijeru biće prikazan i kratkometražni film Vladimira Vulevića „Kako sam pobedio lepak i bronzu“.

Povezana vest:  Bioskop pod zvezdama: Prva 3D projekcija na otvorenom u Beogradu

Festival se ove godine održava, umesto tradicionalnih nedelju dana čak tri nedelje, od 27. novembra do 16. decembra. Program Festivala za prvu nedelju nalazi se na zvaničnom sajtu faf.rs . Kapaciteti bioskopskih sala smanjeni su na 1/3 , dok je broj karata ograničen. Karte su u prodaji i mogu se kuputi na blagajnama bioskopskih dvorana.

Povezana vest:  Benisio del Toro podržava brazilske radnike

Bioskopske dvorane u kojima se Festival održava do 4. decembra ove godine su: Kombank Dvorana, Dom omladine Beograda, Dvorana Kulturnog centra Beograda, stara i nova zgrada Muzeja Jugoslovenske kinoteke, bioskop Fontana, bioskop Dragan Gaga Nikolić – UK Stari Grad, Art bioskop – Kolarčeva zadužbina i  CK  Vlada Divljan, dok će zbog epidemiološke situacije publika imati mogućnost da pogleda i neka filmska ostvarenja na onlajn platformi mojoff.net.