inception_plakatFilmu Početak četiri nominacije za vizuelne efekte

 

Film „Početak“, u kojem igra Leonardo Dikaprio (DiCaprio), nominovan je u četiri kategorije za nagrade Društva za vizuelne efekete, preneo je danas Holivud reporter (Hollywood Reporter). Društvo okuplja više od 2.000 članova iz 20 zemalja sveta i zastupa profesionalce koji se bave vizuelnim efektima – od umetnika, tehničara, majstora za makete, do čelnika studija, predstavnika za javnost i producenata.

Povezana vest:  Mnogi nezadovoljni izborom Afleka za Betmena

Film „Početak“ Kristofera Nolana (Christopher) nominovan je u kategoriji dugometražnih filmova koji obiluju vizuelnim efektima, a konkurenti za nagradu su mu „Ajron men 2“, „Tron: Legat“, „Alisa u zemlji čuda“ i „Hari Poter i relikvije smrti“.

U kategoriji filmova u kojima vizuelni efekti nisu dominantni, nominovani su „Slobodna zona“, „Solt“, „Drugi život“, „Black Swan“ i „Robin Hud“.

Od animiranih filmova nadmetaće se „Zlatokosa“, „Kako da dresirate svog zmaja“, „Priča o igračkama 3, „Šrek srećan zauvek“ i „Legenda o čuvarima“. Nagrade će biti dodeljene 1. februara u Los Anđelesu, u 24 kategorije u oblasti filma, animacije, televizije, reklama i video igara.

Povezana vest:  EMIR KUSTURICA I MIKI MANOJLOVIĆ OTVORILI 50. FEST:  Dobro došli u "Novi, hrabri svet"

Počasne nagrade pripašće reditelju Kristoferu Nolanu i producentu Reju Harihauzenu (Ray Harryhausen).