vir_2Završeno snimanje filma „Vir“!

 

Posle više od tri meseca rada, završeno snimanje filma „Vir“! U debitantskom ostvarenju reditelja Dejana Vuka Kosovčevića, koji govori o mračnim devedestim godinama.

Glavni glumac i jedan od producenata Nenad Okanović, otkrio je neke detalje sa snimanja ostvarenja „Vir“ od koga očekuje veliki uspeh.

– Mogu reći da će produkcija fima „Vir“ biti vrhunska. U prilog tome govori i snimanje scena masovne grobnice ispod kalemegdanske tvrđave, sa maskama ubijenih koje je uradio jedan od naših najvećih majstora tog zanata Miroslav Lakobrija. Takođe smo snimali eksluzivnu scenu skakanja sa mosta u Savu, kao i podvodno snimanje davljenja devojke u bazenu, koju je fantastično odigrala moja koleginica Ivana Jovanović.. Sada nas očekuje montaža i postrpodukcija, na kojoj ćemo takođe raditi temeljno i do perfekcije. Zbog toga smo konkurisali za novčana sredstva kod Gradskog sekretarijata za kulturu. Premijeru filma očekujemo sredinom godine.

Povezana vest:  Film „Moj drug Tomi“ kanadskog reditelja srpskog porekla Nema Stankovića otvara 5. Festival dokumentarnog filma DOK #5

Interesantno je da će se u filmu pojaviti slavni reditelj Emir Kusturica, ali i  voditelji i kumovi Ivan Ivanović i Ivan Zeljković, Miki Đuričić iz rijalitija „Veliki brat“, novinar Nenad Milenković, ali i pevač Ivan Gavrilović

Voditeljski tadnem sa Prve televizije tumače uloge u prvom delu filma i igraju gazde diskoteke u kojoj peva, naravno, Ivan Gavrilović sa svojom plesnom grupom.

Povezana vest:  Kristen Stewart još pati za Robertom Pattinsonom

Ostvarenje „Vir“ govori o devedesetim godinama prošlog veka i sastavljen je od tri priče koje se prepliću. Prva govori o vođi bande skinhedsa, druga o kriminalcu koji je bio idol tadašnje omladine, a treća o slikaru Spasenu Kontiću, zvanom Grof. U filmu osim pomenutih igraju i Nenad Okanović, Milorad Mandić Manda, Ivana Jovanović, Marina Vodeničar i drugi.