Nakon višemesečnih priprema, danas je u Nišu najavljen početk snimanja novog filma iz produkcijske kuće „REŽIM“ Miloša Avramovića, pod nazivom „TRAG DIVLJAČI” koji će režirati Nenada Pavlovića. Scenario, koji potpisuje Nenad Pavlović, u saradnji sa Djordjem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, pisan je po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, jednog od naših najznačajnijih književnih i filmskih autora.

Film “TRAG DIVLJAČI” je priča o perspektivnom novinaru koji otkiva mrežu skrivenih porodičnih tajni i komunističkih zločina, izveštavajući o svirepom ubistvu u Jugoslaviji, krajem ’70-ih godina. Radnja filma se odvija u izmišljenom gradu Vranovcu u istočnoj Srbiji, u 1979. godini. Glavni likovi su Jugoslav, ambiciozni novinar u državi koja strogo kontroliše medije i ostavlja malo prostora za istraživačko novinarstvo, kao i Blagoje, potpukovnik UDBE pred penzijom. Putevi im se ukrštaju kada brutalno ubistvo u srpskoj varošici potrese jugoslovensku javnost. Obojica odlaze da istraže slučaj, iz različitih pobuda.

Povezana vest:  Holivudski film Đavo sa Bojanom Novaković u Beogradu

Glumačku ekipu predvode renomirana imena našeg glumišta na čelu sa Radivojem Rašom Bukvićem, Predragom Mikijem Manojlovićem, Nadom Šargin, Uliksom Fehmiuom, Milenom Pavlović, Srdjanom Žikom Todorovićem i drugima.

Photo: Antonio Ahel/ATA Images

Film „TRAG DIVLJAČI“ realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Telekoma Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine, kao i Potprograma MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa za podsticaj razvoja evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora, a premijera se očekuje početkom naredne godine.

Snimanje filma „TRAG DIVLJAČI“ počinje 1. marta i trajaće šest nedelja, a snimaće se na autentičnim lokacijama u Knjaževcu, Nišu, Zaječaru i Beogradu.

„Scenario za film „Trag divljači“ bazirao sam na književnim junacima iz nekoliko romana mog oca, Živojina Pavlovića. Rad na projektu sam započeo pre niza godina, želeći da snimim film koji bi povratio Žikino ime iz zaborava, u kombinaciji sa davanjem omaža filmskom pravcu iz ’60-ih kojem je Žika pripadao – Crnom talasu, kao i davanjem omaža filmskom žanru – Film noaru“, rekao je reditelj Nenad Pavlović.

Nakon višemesečnih priprema, danas je u Nišu najavljen početk snimanja novog filma iz produkcijske kuće „REŽIM“ Miloša Avramovića, pod nazivom TRAG DIVLJAČI koji će režirati Nenada Pavlovića

Photo: Antonio Ahel/ATA Images

„Za mene je velika sreća i čast što sam producent filma koji je inspirisan prozom jednog od naših najvećih umetnika, Živojina Pavlovića, a još veća zato što je reditelj filma njegov sin, i moj veliki prijatelj, Nenad Pavlović. Želim da se zahvalim svima koji su prepoznali koliko je ovo važnan projekat, koliko je važno da ne dozvolimo da naši najveći umetnici padnu u zaborav. Hvala Ministarstvu kulture, FCS, Telekomu Srbije, Pokrajinskom sekreteraijatu za kulturu, Media programu, Gradu Nišu, Zaječaru i Beogradu.“, istakao je producent filma Miloš Avramović.

Povezana vest:  Silvester Stalone podržava Zakon o kontroli oružja

„Veliko nam je zadovoljstvo što učestvujemo u projektu sa ovako velikim glumačkim i autorskim imenima. Telekom Srbija se u kratkom vremenskom periodu pozicionirao na tržištu kao proizvođač najkvalitetnijeg filmskog i serijskog sadržaja. Ideja nam je da program koji se proizvodi u Srbiji dođe i do inostrane publike i da na taj način vratimo domaću kinematografiju na staze stare slave. Naš kanal Supestar TV već je postao brend u svetu serija, ne samo na domaćem već i na regionalnom tržištu.“, zaključio je Vladimir Lučić, direktor Telekoma Srbija.

Povezana vest:  Hejden Kristensen u akcionom trileru

PHOTO: Antonio Ahel/AT Images