Najbolji teniser sveta Novak Ðoković najbolji je sportista Srbije za 2020. godinu, dok je najbolja sportistkinja posthumno strelkinja Bobana Veličković – Momčilović, u tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara Srbije.

Dodeljene su i tradicionalne novinarske nagrade – „Zlatno pero“ dobio je Dušan Jocić (Narodne novine), „Zlatni mikrofon“ pripao je Nenadu Milovanoviću (Arena sport), dok je nagrada za „Ekskluzivnu vest“ otišla u ruke Ðorđa Matić (Možart sport).

Povezana vest:  "SPORTOM PROTIV NASILJA" u Prijepolju

On je nagrađen za vest da košarkaš Milan Mačvan završava karijeru, u periodu kad je bio novinar portala nova.rs .

Nagradu „Zlatna kamera“ dobili su Predrag Milosavljević i Srđan Stevanović (Agencija Starsport), dopisnik godine je Aleksandar Daišević, dopisnik Sportskog žurnala.

Priznanje „Branka Prelević“ dobila je Jelena Medić iz Blica za serijal „Majke šampioni“, a za „Ekskluzivni televizijski prilog“ nagrađen je Srđan Radojević (Sportklub) za podkast „Blok po blok“.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Pletikosić i Stefanović prošli u kvalifikacije MK puškom iz ležećeg stava

Nagrada „Najlepša televizijska priča“ pripala je Marku Ljubomiroviću sa internet portala RTS-a, za priču „Žoc, Kića i Maršal“, dok je za „Televizijski izdavački poduhvat“ nagrađena Katarina Sinđelić iz PGM Netvork-a, za dokumentarni film „Kako postati kraljica“.

Pisani izdavački poduhvat napravili su Dejan Stevović iz Sportskog žurnala i Ivan Cvetković iz Politike, autori Monografije „Medalje Beograda“.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SAFS, Odmetnici dočekuju Veprove

Najbolji mladi novinar je Bojan Marinković sa Sportkluba, a priznanje za životno delo dobili su: Jovan Jovanović, Zvonko Mihajlovski, Lazo Bakmaz, Nebojša Paraušić i posthumno Srđan Suki Sulejmanović.

Svi nagrađeni dobili su poklone prijatelja USNS Kompanija „Sterling“ i „Siptrade“, a za dobitnike Zlatnog pera i Zlatnog mikrofona Studentsko odmaraliste Beograd obezbedilo je šestodnevni porodični boravak uz pun pansion u njihovom objektu na Zlatiboru.