POCETAKFilmu Početak najviše nagrada Kritiks čojs

 

Film „Početak“ sa Leonardom Dikapriom (DiCaprio) u glavnoj ulozi, pobednik je u šest kategorija na dodeli nagrada Kritiks čojs (Critics’s Choice) održanoj u petak uveče u Los Anđelesu.

„Početak“ je trijumfovao u tehničkim kategorijama – kamera, scenografija, montaža, vizuelni efekti, zvuk i najbolji akcioni film.

Film Dejvida Finčera (David Finćer) „Društvena mreža“ proglašen je za najbolji film, a dobio je i nagrade za režiju, scenario adaptiran po literarnom predlošku i najbolju muziku.

Povezana vest:  Trodnevni festival posvećen Hariju Poteru 2014. u Orlandu

Tri nagrade dobila je bokserska drama „The Fighter“ – za najbolju mušku epizodu (Kristijan Bejl) (Christian Bale), najbolju žensku epizodu (Melisa Leo) (Melissa) i najbolji glumački ansambl.

Kolin Fert (Colin Firth) je zahvaljujući ulozi kralja Džordža Šestog (George) u filmu „The King’s Speech“ proglašen za najboljeg glumca, dok je nagrada za najbolju glumicu pripala Natali Portman (Natalie) za rolu balerine u trileru „Black Swan“.

Povezana vest:  Dizni planira igranu adaptaciju Knjige o džungli

Udruženje američkih i kanadskih TV, radio i onlajn kritičara proglasilo je „Priču o igračkama 3D“ najboljim animiranim filmom, „Čekajući ‘Supermena'“ dobio je nagradu kao najbolji dokumentarac, „Easy A“ je izabran za najbolju komediju a „Muškarci koji mrze žene“

nagrađen je kao najbolji film na stranom jeziku.

Hejli Stajnfeld (Hailee Steinfeld) dobila je nagradu u kategoriji najbolja mlada glumica ili glumac, za ulogu u filmu „Čovek zvani hrabrost“ u režiji braće Koen (Coen).

Povezana vest:  Film "Santa Maria della Salute" proglasio i nagradio 150.000 gledaoca