Serija Sva ta ravnica od 25.januara na TV Pink

 

sva_ta_ravnicaNenad Čanak, po čijoj je kratkoj priči snimljena „Pinkova“ TV serija „Sva ta ravnica“, izjavio je u ponedeljak uveče da se u njoj može videti Vojvodina kakva ne odgovara stereotipima.

-Najzad se vidi da postoji i neka druga Vojvodina, a ne samo ona u kojoj, na primer, Slovakinje spremaju hranu a Mađarice su lakog morala – rekao je Čanak na proslavi završetka serije u restoranu „Salaš 137“ kod Siriga, severno od Novog Sada.

Povezana vest:  Bili Bob Tornton: Uvek ću voleti Anđelinu Džoli

„Sva ta ravnica“, čija je radnja smeštena u 1905. i 1925. godinu, imaće 12 epizoda u trajanju od 50 minuta, a na malim ekranima će se naći od 25. januara, rekao je producent serije Dejan Lutkić, koji u njoj igra i jednu od glavnih uloga.

Pored njega, uloge tumače Dragan Nikolić, Gordan Kičić, Katarina Radivojević, Ivan Bosiljčić, Gorica Popović i drugi. Seriju je režirao Miroslav Lekić po scenariju Đorđa Milosavljevića.

Povezana vest:  "Snežana i lovac" ubedljivo najgledaniji film proteklog vikenda

„Sva ta ravnica“ je napisana po motivima istinitog događaja – tragediji predratne, vrlo bogate porodice Jagodić koju je Nenad Čanak opisao u uvodnoj priči svoje knjige „Kao i sva ravnica“. Tokom četvoromesečnog snimanja, kaštel Jagodićevih „glumilo“ je imanje porodice Dunđerski u Kulpinu kod Novog Sada.

Upitan kako je napisao knjigu, Čanak je odgovorio da se to desilo kada je bio veoma bolestan:-Zamislio sam šta bi bilo da sam umro, i upitao se – šta bih onda mogao da ispričam svom sinu. Zato sam i zapisao tih 15 priča, od kojih je prva ona o Jagodićima.

Povezana vest:  Film „Otac“ Srdana Golubovića na otvaranju 49. SOFEST-a

Serija se bavi odnosom oca porodice i njegovih sinova, koji su odrasli bez majke, nastradale u davnašnjem incidentu. Dejan Lutkić i Gordan Kičić igraju sinove a Dragan Nikolić njihovog oca.

-A još neki sinovi će biti otkriveni – rekao je novinarima Nikolić, i dodao da su u to vreme grofovi imali dosta vanbračne dece.