Producentska kuća „Tracktor“ i distributerska kuća „Art Vista“ sa ponosom Vas obaveštavaju da je film „Lihvar“ mladog reditelja Nemanje Ćeranića dobitnik nagrade lista Politika „Milutin Čolić“ za najbolji domaći film u okviru 49. FEST-a. 

„Ova nagrada mnogo znači za film. Daje nam ‘vetar u leđa’ da još više radimo. Ponosan sam na celu ekipu što je u teškim uslovima pandemije dala sve pod sebe da napravimo ‘Lihvara’. Rad na ovom filmu je jedno veliko iskustvo za sve nas. Hvala žiriju što je prepoznao naš trud“, izjavio je nagrađeni Nemanja Ćeranić. 

Povezana vest:  Kosovo prvi put ima kandidata za Oskara

Film „Lihvar“, beogradsku i svetsku premijeru imao je na Festu, a sinoć je premijerno prikazan pred novosadskom publikom. U utorak, 18. maja film će imati svečanu premijeru u Inđiji, inače rodnom gradu reditelja Nemanje i producenta Aljoše Ćeranića, gde je uz podršku Opštine i snimljen. Dan kanije film će biti prikazan u Nišu, dok je premijera u Kragujevcu zakazana za 20. maj, kada film i zvanično počinje sa prikazivanjem u bioskopima širom Srbije i regiona.

Povezana vest:  Nori Efron nagrada Udruženja režisera

Ova krimi drama  upoznaje nas sa lokalnim zelenašem,  bivšim bokserom koji se uvek drži svog kodeksa: niko mu nikada ne ostaje dužan i nikome nije dužan. Pratimo jedan dan u životu zelenaša u malom gradu u Srbiji, kome se život okreće naglavačke zbog gluposti u trenutku kada je bio na korak do ostvarenja sna.

U glavnim ulogama pojavljuju se: Dušan Petković, Strahinja Blažić, Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Branko Vidaković, Milica Grujičić, Miloš Milaković, Mladen Andrejević, Ivan Đorđević, Aleksandar Đurica, Tatjana Vančelovski…Scenario potpisuje Strahinja Madžarević, fotografiju Dušan Grubin, a muziku Dalibor Vrzić.

Povezana vest:  Ponovo raskinuli Bredli Kuper i Zoi Saldana

Distributer filma je kuća Art Vista. 

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images