U bioskopima, u četvrtak 3. juna dolazi svojevrsna oda kulturi jutjubera, film „Mainstream“ u režiji Đije Kopole (Gia Coppola). Film je svoju svetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Veneciji početkom septembra prošle godine.

Film obrađuje temu uticaja društvenih mreža na realan život i postavlja pitanja koliko smo spremni da se odreknemo sebe u trci za lajkovima, popularnošću i zaradom, kao i to da li postoji granica između ljudi koji „prodaju dušu đavolu na Internetu“ i  onih drugih koji misle da su uz pomoć satire iznad društvenih mreža, a zapravo idu ka istom cilju.

Povezana vest:  Džejms Franko dobio ulogu u filmu “Igra”

Scenaristkinja i rediteljka filma Đija Kopola je unuka čuvenog sineaste Fransisa Forda Kopole („Kum“, „Apokalipsa sada“), svoj debitanski film „Palo Alto“ predstavila je na Mostri u Veneciji 2013. godine.

Uloga Frenki u filmu „Mainstream“ pripala je mladoj glumici Maji Houk („Bilo jednom u Holivudu“) koja je ćerka glumice Ume Turman i glumca Itana Houka.
Glavnu mušku ulogu Linka igra Endrju Garfild, glumac koji je nominovan za nagradu Oskar 2017. godine za glavnu mušku ulogu u filmu „Greben spasa“ („Čudesni Spajderen“, „Društvena mreža“, „Tišina“) . Svetske kritike su našle sličnost između Garfildove uloge Linka za generaciju Z i uloge Džima Kerija u Truman šou“ (Holivud riporter), jer su obojica ekstrovertni, nestabilni genijalci svog doba.

Povezana vest:  Pravac u bioskope - počinje FEST!

U sporednim ulogama su Nejt Vulf („Gradovi od papira“, „Krive su zvezde“), Džoni Noksvil i Džejson Švarcman.

Na beogradskom FEST-u  „Povratak u budućnost“ film „Mainstream“ prikazan je u selekciji FEST 49.