johhny_depp_aliceDep umesto Daunija u prednastavku Čarobnjaka iz Oza

 

Robert Dauni Mlađi (Downey) je odustao od filma „Oz, the Geart and Powerful“, Diznijevog (Disney) „prednastavka“ „Čarobnjaka iz Oza“, a studio pregovara sa Džonijem Depom (Johnny Depp) da preuzme glavnu ulogu, objavio je Holivud riporter (Hollywood Reporter). Sem Rejmi (Sam Raimi) će režirati priču o mladom mađioničaru grandioznog držanja koji je prinuđen da pobegne iz putujućeg cirkusa. Tornado zahvati balon kojim on beži i baca ga u zemlju Oz kojom vladaju dve veštice.

Povezana vest:  Snimanje velikog projekta Hobbit odloženo

Za Depa koji je blisko sarađivao sa Diznijem u franšizi „Pirati sa Kariba“ i prošlogodišnjoj „Alisi u zemlji čuda“, samo je pitanje da li će vremenski uspeti da uskladi obaveze da bi mogao da igra i u novom projektu studija.

Dep na proleće treba da počne snimanje filma „Dark Shadows“ u režiji Tima Bartona (Burton), a treba i da igra u filmu „The Lone Ranger“ u režiji Gora Verbinskog (Gore). Dauniju je priča o Ozu drugi projekat od kojeg je odustao a koji je bio planiran za 2011: u novembru je odustao od uloge u ostvarenju „Gravity“ u kojem glavnu ulogu igra Sandra Bulok (Bullock).

Povezana vest:  OSKAR 2012, Francuski film “The Artist” osvojio najviše Oskara