A Moros Intrepidus in JURASSIC WORLD: DOMINION

Sledećeg leta dinosaurusi će vladati planetom Zemljom. Ovog leta „PAKLENE ULICE 9“ će vladati bioskopima širom planete Zemlje. Da bi se zahvalili obožavateljima širom sveta na velikoj ljubavi i strasti prema dvema najomiljenijim franšizama kompanije Universal Pictures, Universal i Amblin Entertainment najavili su da će od 17. juna na svakoj IMAX projekciji filma „PAKLENE ULICE 9“ biti prikazan specijalni uvod u film „SVET IZ DOBA JURE – NADMOĆ“, reditelja Kolina Trevorova koji je i koscenarista i izvršni producent filma, zajedno tvorcem franšize Stivenom Spilbergom.

Mogućnost da vide ovu specijalnu najavu ima 40 teritorija, uključujući i Srbiju.

Petominutni video specijal SVET IZ DOBA JURE – NADMOĆ, koji će publika moći da doživi u IMAXU, uključuje filmsku naraciju i počinje pre 65 miliona godina, tokom perioda krede, kada su dinosaurusi lutali čitavom Zemljom. Scene prepune akcije, od kojih zastaje dah, i u kojima se pojavljuje dobitnik Oskara Majkl Đačino, otkrivaju kako je Zemlja izgledala mnogo pre nego što su ljudi postojali i kako je DNK dinosaurusa prvi put nosio mitski komarac. U specijalu je predstavljeno sedam novih vrsta dinosaurusa, koje je osmislio legendarni ILM i koji nikada ranije nisu viđeni ni u jednom filmu iz ove franšize. Ali tu se specijal ne završava jer stiže još iznenađenja sa dinosaurusima koji kasnije lutaju Zemljom koja je tada definitivno manje njihova.

Povezana vest:  Udala se Tara Rid

„Odmalena želim da vidim dinosauruse u njihovom prirodnom staništu“, rekao je reditelj Kolin Trevorov. „Možda je trebalo nekoliko decenija, ali uz malu pomoć ILM-a, Universala i Amblina, konačno se to dogodilo. Ovaj video je samo uvid u film koji smo snimili. To je epska proslava svega što su stvorili Stiven Spilberg i Majkl Krajton i jedva čekam da to podelim s celim svetom sledećeg leta. „

Povezana vest:  Film “Na mlečnom putu” Emira Kusturice u bioskopima od 25. februara

Kolin Trevorov je režirao SVET IZ DOBA JURE iz 2015. godine, koji je zaradio 1,67 milijardi dolara širom sveta i šesti je film sa najvećom zaradom u istoriji bioskopa. Franšiza SVET IZ DOBA JURE, koja je 2018. godine proslavila 25. godišnjicu, zaradila je na svetskim blagajnama više od pet milijardi dolara.

„SVET IZ DOBA JURE – NADMOĆ“, reditelja Kolina Trevorova, stiže u bioskope 17. juna 2022. godine. U glavnim ulogama su Kris Prat, Brajs Dalas Hauard, dobitnica Oskara Lora Dern, Sem Nil i Džef Goldblum.

Povezana vest:  Festival savremenog eksperimentalnog filma REZ u Domu omladine Beograda

IMAX ekskluzivno omogućava obožavateljima da vide najveće, najsmelije poglavlje SVETA IZ DOBA JURE na najvećem ekranu i na najuzbudljiviji mogući način. „Kao deo naše proslave koja je ovog leta dočekala gledaoce filmova u bioskopima, nismo mogli da smislimo savršeniji način da kažemo„ hvala „stotinama miliona obožavalaca SVETA IZ DOBA JURE i PAKLENIH ULICA širom sveta“, rekao je Džim Or, predsednik bioskopske distribucije u kompaniji Universal Pictures.

„Ovaj prvi pogled na SVET IZ DOBA JURE – NADMOĆ koji su Kolin i njegov tim sastavili je nešto što niste nikada ranije videli. Još važnije, jednostavno nema savršenijeg mesta za doživljaj NADMOĆI i PAKLENIH ULICA 9. nego na ogromnom IMAX ekranu. Ovo je zaista vrhunsko iskustvo za ljubitelje filmova.“