Premijera filma „Vikend sa ćaletom“ reditelja Miroslava Momčilovića, održana je večeras u Beogradu. Ovo je prva premijera domaće komedije od kako su ponovo otvoreni bioskopi nakon što su zbog pandemije bili zatvoreni nekoiko meseci.

Film je nastao u produkciji Brigade“, u saradnji sa kompanijom United Media i Filmskim centrom Srbije.

Premijera ove „tužne komedije“ o odnosu oca i sina, održana je uz mere predostrožosti kojih se naši bioskopi u vreme pandemije pridržavaju, odnosno uz ograničen broj posetilaca.

Specijalnoj projekciji filma prisustvovala je i autorsko-glumačka ekipa filma.

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images

Glavne uloge u filmu tumače zvezde domaće scene – Nenad Jezdić, Bane Vidaković i Miodrag Miki Krstović, kao i mlada glumačka nada Vasa Vraneš.

Povezana vest:  Film Fransoa Ozona otvara 51. FEST - međunarodna premijera filma „Zločin je moj“ na FEST-u

Sredovečni kriminalac Kašika, predosećajući da mu se bliži kraj, želi da provede vikend sa jedanaestogodišnjim sinom. Pošto ga nije viđao pet godina jer je zbog „malih komplikacija“ imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po „ubrzanom kursu“ nauči svemu onome što smatra važnim za život i preživljavanje na ulici, a da iz sina „istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno“….

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images

„U životu ili jašeš ili te drugi jašu“, „Hoće klavir da te brani sutra kad te neko napadne na ulici“, „Prvo ćeš da naučiš da se biješ pa ćeš onda da sviraš klavir“, samo su neke od upečatljivih replika filma za koje se autori nadaju da će se sa osmehom pamtiti i prepričavati.

Povezana vest:  Preminuo novinar i književnik Milan Vlajčić

U filmu igraju i Srna Lango, Anja Alač, Jelena Đukić, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov, Katarina Radivojević, Miljan Davidović, Svetlana Bojković i Boris Milivojević, a na filmu gostuju i fudbaler Vujadin Savić, kao i pevač Džej Ramadanovski, koji je bio jako uzbuđen pred premijeru, a tokom davanja izjava novinarima čak je i zaplakao.

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images

Fotografije sa crvenog tepiha kojim su prošetali Nenad Jezdić, Bane Vidaković, Srna Lango, Katarina Radivojević, reditelj Miroslav Momčilović,Džej Ramadanovski, Ana Stanić, pogledajte u nastavku.

Povezana vest:  Film Denija Bojla 127 sati od 3. marta u bioskopima

 

Photo: Antonio Ahel/ATA Images

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images