Donald-SutherlandDonald Saderland dobio zvezdu na Stazi slavnih u Holivudu

 

Kanadski glumac Donald Saderland dobio je u sredu zvezdu na Stazi slavnih, na Holivud bulevaru u Los Anđelesu. Njegova zvezda se nalazi ispred hotela „Ruzvelt“, pored zvezde njegovog sina Kifera. Donald Saderland se našalio da je mnogo bolje dobiti zvezdu na Stazi slavnih nego nadgrobni spomenik.

Povezana vest:  Amanda Sajfrid i Džoš Hartnet u ljubavnoj vezi

-Ovo je spomenik koji mogu lično da obilazim – izjavio je 75-godišnji glumac. „Mogu da donesem stolicu i sednem, ili kofu i krpu i čistim da i pazim da niko ne zgazi na njega“.

Njegov sin Kifer, zbog poslovnih obaveza u Njujorku, nije mogao da prisustvuje ceremoniji, ali je poslao poruku koju je pročitao Kolin Farel, koji je sa njegovim ocem snimio komediju „Horrible Bošes“ koja u bioskope stiže kasnije ove godine.

Povezana vest:  U trci za Oskara samo tri animirana filma

-Sebično sam želeo da budem tu samo da ti kažem koliko sam ponosam što si mi ti otac i koliko sam još ponosniji što sam tvoj sin – napisao je Kifer Saderland.

Donald Saderland je tokom skoro pet decenija karijere igrao u nizu filmova među kojima su „Dvanaest žigosanih“, „M.A.S.H“, „Klut“, „Obični ljudi“, „Razotkrivanje“, „Vreme za ubijanje“, „Smrtonosni virus“, „Posrnuli“ i „Svemirski kauboji“.

Povezana vest:  Radivoje Andrić dobitnik Gran prija „Živojin Žika Pavlović“ za režiju filma „Leto kad sam naučila da letim“

Dobitnik je i nagrada Emi i Zlatni globus za televizijsku kriminalističku dramu iz 1995. „Citizen X“ i Zlatnog globusa za ulogu u TV filmu „Path to War“ iz 2002. Jedna od novijih uloga mu je u televizijskoj mini seriji „Stubovi Zemlje“.