Kids Fest, najveća manifestacija u oblasti kulture i zabave za mališane, danas je svečano otvoren, a trajaće do 26. oktobra u gradovima širom Srbije.

Ovogodišnji slogan festivala glasi „Gradimo novu budućnost“, te će u skladu sa tradicijom festivala, naši najmlađi kreativci moći da učestvuju u organizovanoj radionici sa ambasadorom Kids festa – Markom Konom. Mališani će licu mesta imati priliku da vide kako se smišljaju i komponuju pesme, saznaju odakle dolazi stvaralačka inspiracija i nauče nove stvari o tehnologiji. Radionica je besplatna i otvorena za sve osnovce, a održaće se 20. oktobra u 12 časova u Kombank Dvorani.

Povezana vest:  Razveli se Tom Kruz i Kejti Holms

Ovogodišnji program festivala obuhvata 15 ostvarenja od kojih će premijerno biti prikazana najnovija Diznijeva sinhronizovana animacija „Nepopravljivi Ron“ koja prati savremeno prijateljstvo između dečaka i njegovog najboljeg prijatelja – ne tako savršenog robota Rona. Mališani će ovo ostvarenje moći da pogledaju u bioskopskim salama od četvrtka, 21. oktobra, u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu.

Povezana vest:  Bouvi i Luganis inspiracija za Fasbenderovu ulogu androida

Pored ove Diznijeve avanture, premijerno će biti prikazani i naslovi poput ruske animacije „Moje slatko čudovište“ i animacije „Čarolija meseca“. Dok će malo stariji mališani premijerno uživati u  filmovima: „Bertov dnevnik“, „Neli Rep agent za čudovišta“ , dokumentarnom filmu „Ptice Amerike“, kao i osvedočenim uspešnim ostvarenjima „Glavni heroj“ i „Avantura u džungli“.

Publika će u  3D formatu moći da pogleda najuspešnije ovogodišnje animirane Diznijeve sinhronizacije: „Luka“, „Duša“ i „Raja i poslednji zmaj“. Od domaćih ostvarenja biće prikazani filmovi „Magični ključ“ i „Prizori iz života džukca“.

Povezana vest:  Film "Iz Pariza sa ljubavlju" od 15. aprila u bioskopima

Projekcije filmova su prilagođene vremenski i školarcima i najmlađima, te će na festivalu biti i prepodnevnih i popodnevnih projekcija, dok će za one koji ne stignu na festival, deo programa biti dostupan i na onlajn filmskoj platformi MojOFF.

Celokupan program festivala, kao i satnice festivala mogu se pronaći na sajtu http://kids-fest.com/