2010_enter_the_void_001„Ulaz u prazninu“ u DKC-u od 3. februara od 21.00

 

Film Gaspara Noa “Ulaz u prazninu” (Enter the Void), okarakterisan kao ‘psihodelicna melodrama’, od četvrtka, 3. februara biće na redovnom bioskopskom repertoaru Dvorane kulturnog centra. Film se ne preporučuje mlađima od 18 godina.

Iako je reditelj dugo pokušavao da započne snimanje ovog filma, ono je bilo moguće tek zahvaljujući komercijalnom uspehu njegovog ostvarenja Otpozadi/Nepovratno (Irreversible) iz 2002. godine sa Monikom Beluči i Vinsentom Kaselom u glavnim ulogama, koji je ocenjen kao jedan od najšokantnijih i najkontroverznijih filmova te godine.

Povezana vest:  Džordž Kluni u filmu o ubistvima u Firenci

Držeći se svoje jedinstvene estetitike, Gaspar No se u novom filmu “Ulaz u prazninu” bavi idejom iz adolescentskih dana kada je počeo da se zanima za pitanja egzistencije i smrti. Vizuelna strana ovog ostvarenja inspirisana je eksperimentalnim filmom i psihodeličnim iskustvima.

Priča je smeštena u Tokio i fokusirana je na Oskara, mladog američkog dilera drogom koga tokom racije ubija policija. Dok leži mrtav, njegov duh odan obećanju koje je dao sestri, da je nikada neće ostaviti, odbija da napusti svet živih. Dok luta gradom, njegove vizije rastu i postaju košmarne. Prošlost, sadašnjost i budućnost spajaju se u jednom halucinantom vrtlogu. Glavne uloge tumače Nathaniel Brown, Paz de la Huerta i Cyril Roy.

Povezana vest:  "MALI BUDO" posle Beograda stiže i u Novi Sad

Proširena verzija filma „Ulaz u prazninu” premijerno je prikazana na Kanskom festivalu 2009., posle čega je nastavljena post-produkcija i film je pušten u distribuciju u Francuskoj posle godinu dana. Skraćena verzija filma puštena je u SAD i Engleskoj u septembru 2010. Kritike su bile oštro podeljene.

„Ulaz u prazninu” je na programu DKC-a od 21.00, a trejler možete pogledati OVDE!

Povezana vest:  Ešli Džad u komediji o pljačkašima banaka