james-cameronDžejms Kameron prvi na listi zarada u Holivudu

 

Režiser naučnofantastičnog bioskopskog hita „Avatar“ Džejms Kameron dospeo je na prvo mesto liste koju je magazin Veniti fer sastavio na osnovu zarada postignutih u Holivudu u prošloj godini.

Procenjuje se da je Kameron, koji je na prethodnoj listi zauzimao četvrtu poziciju, 2010. zaradio 257 miliona dolara, preneo je danas sajt televizije Em-Ti-Vi.

Povezana vest:  „AVATAR: PUT VODE" - posle 13 godina stiže nastavak sage

Zarada od prikazivanja „Avatara“ u bioskopima je nešto manja od dve milijarde dolara.

Džoni Dep je na drugom mestu liste Veniti fera, zahvaljujući zaradi od 100 miliona dolara.

Samo za rolu u filmu „Alisa u zemlji čuda“ Dep je dobio 40 miliona dolara. Za ulogu u novom filmu serijala „Pirati sa Kariba“, koji u severnoameričke bioskope stiže u maju, dobio je 35 miliona dolara a za film „Turista“ plaćen je 20 miliona dolara.

Povezana vest:  Robert Patinson želi da snimi album

Treći na listi je režiser Stiven Spilberg sa zaradom od 80 miliona dolara, dok je na četvrtoj poziciji njegov kolega Kristofer Nolan sa zaradom koja iznosi 71,5 milion dolara.

Slede Leonardo Dikaprio (62 miliona dolara) koji igra u Nolanovom hitu „Početak“; režiser filma „Alisa u zemlji čuda“ Tim Barton (53 miliona dolara) i komičar Adam Sandler (50 miliona dolara).

Povezana vest:  AFP: Kusturica pronašao "poslednjeg heroja" u Hose Muhiki

Reditelj, producent i scenarista Tod Filips je osmi sa zaradom od 34 miliona dolara; glumac Tejlor Lotner – zvezda filmskog serijala „Sumrak saga“ – je deveti sa 33,5 miliona dolara dok je deseto mesto pripalo glumcu Robertu Dauniju Mlađem (31,5 milion dolara).