zsa_zsa_gabor_1

Za Za Gabor puštena iz bolnice

 

Glumica Za Za Gabor, kojoj je nedavno amputiran veći deo desne noge, napustila je u nedelju losanđelesku bolnicu u koju je primljena početkom ovog meseca i proslavila je 94. rođendan kod kuće. Glumica, rođena 6. februara 1917, primljena je u bolnicu 1. februara, kada je njen muž Frederik fon Anhalt pozvao hitnu pomoć jer joj je pozlilo.

Povezana vest:  Japanizam u DOB-u

Njen predstavnik za štampu Džon Blanšet kazao je da će glumica rođendanske svećice ugasiti u svojoj kući u Los Anđelesu, u društvu nekolicine prijatelja.

Za Za Gabor je otpuštena iz Medicinskog centra Ronald Regan Kalifornijskog univerziteta nedelju dana pošto su joj doktori 14. januara amputirali veći deo desne noge. Pre amputacije, ona je nekoliko puta hospitalizovana zbog stvaranja ugrušaka i oticanja. Glumica je u julu prošle godine slomila kuk, nakon čega joj je ugrađen veštački.

Povezana vest:  Uručene nagrade za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti direktoru MCF MegaCom Filma

Za Za Gabor je rođena 1917. u Budimpešti, u tadašnjoj Austrougarskoj. Kada je imala 19 godina izabrana je za mis Mađarske, a u SAD je emigrirala 1941. Prvu glavnu ulogu imala je u filmu „Mulen Ruž“ 1952. koji je režirao Džon Hjuston. Udavala se devet puta.