vlatko-stefanovski

Sutra počinje Gitar art festival

 

Gitar art festival (Guitar Art Festival – GAF) biće svečano otvoren sutra uveče (20.00) u Beogradu nastupom Leata Eduarda i sastava „Los Romero“ u Kolarčevoj zadužbini. U okviru 12. međunarodnog festivala gitare, koji se ove godine održava pod sloganom „Inside“, do zatvaranje 13. februara, nastupiće 70 umetnika iz preko deset zemalja, a predviđeni su i razni prateći programi, kao i takmičenja i seminari za mlade gitariste.

Povezana vest:  Dupla MTV premijera ponedeljak, 17. mart: GIBONNI ''MIRAKUL LIVE'' I LOLLOBRIGIDA FT. SVI NA POD „UZALUD"

Violinista Stefan Milenković održaće koncert sa bosansko-hercegovačkim lautistom Edinom Karamazovim 9. februara u Kolarčevoj zadužbini, a organizatori su najavili da će ovogodišnji festival karakterisati „povratak klasici“.

U istoj dvorani pre Milenkovića i Karamazova sviraće gitaristi iz Srbije Ognjen Grčak i Kine Ksvefej Jang (Xuefei Yang).

U Sava centru 10. februara nastupa italijanski kvartet soprano „Divas“, sastav „Los romero“ i orkestar „Kamerat serbika“ (Camerata Serbica) sa italijanskim dirigentom Marčelom Rotom. Portugalska fado pevačica Mariza vraća se peti put u Sava centar u poslednjih nekoliko godina nastupom 11. februara, kada će promovisati novi album „Fado Tradicional“.

Povezana vest:  ZORAN PREDIN TRIO ZA DAN ZALJUBLJENIH U BEOGRADU

U Kolarcu 12. februara nastupa gitarista Goran Krivokapić, a potom I brazilski pijanista i gitarista Egberto Gismonti, dok u istoj dvorani završne večeri festivala 13. februara nastupaju Darko Karajić I Roman Vjazovski (Viazovskiy) i „Anjelo Deziderios kvarteto furiozo“ (Aniello Desiderio’s Quartetto Furioso).

Kako je najavljeno, u okviru sporednog festivalskog programa „Međunarodnog sajma gitare i muzike“ koji traje od 10. do 13. februara u hotelu „Kontinental“, učestvovaće između ostalih rok gitaristi Vlatko Stefanovski i Radomir Mihajlović-Točak.

Povezana vest:  Maja Louis objavila novi singl "Život bira umetnike"