up

Besplatan koncert benda UĆUTI PAS sutra na Zidiću ispred Doma omladine Beograda

Ove subote, 27. juna, u nastavku koncertnog serijala na popularnom Zidiću, publiku na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, od 20 časova zabavljaće lazarevački crossover bend Ućuti Pas.

Počeli su sa radom 2011. godine, pobednici su Belgrade Demo Fest-a 2013. na kom su Milan Savić (bas) i Radovan Kušaković (gitara) takođe osvojili nagrade za najboljeg basistu i gitaristu. Iste godine ulaze u finale Zaječarske Gitarijade, otvaraju Belgrade Beer Fest i nastupaju po svim većim festivalskim binama širom Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine (Arsenal Fest, Kulpin Fest, Lake Fest, Jelah Fest, Fabula Fest..)
Od većih imena sa kojima su imali zajedničke koncerte izdvojili bi Tea Break, Lude Krawe, DLM, Elvis Jr. Kurtović.. Muzika koji stvaraju okarakterisana je kao moćna fuzija više pravaca (hc, hip-hop, ska, reggae, fanky) začinjena saksofonskim deonicama i sve zajedno uokvirena sa dva vokala koji se odlično snalaze u bilo kom od navedenih pravaca. U dobroj meri angažovani tekstovi se u nekim trenucima metaforično, a nekad i direktno hvataju u koštac sa osnovama čovekovog postojanja i energijom koju kao biće ostavlja za sobom bila ona pozitivna ili negativna.

Povezana vest:  Veliko interesovanje za koncert Maye Sar u Beogradu

Trenutno aktuelni album prvenac pod nazivom “Kako da ne, kako da ne, mogu ti reći da da“ na sebi nosi 10 numera i izdat je pod etiketom Nocturne Media. „Album je šarenolik, kako muzički tako i tematski. Jedna od zanimljivih stvari je ta što od čoveka do čoveka svako ima svog favorita među pesmama. To mi se posebno dopada jer mi je drago da naša muzika dopire do različitih ljudi, a ne samo do fanova nekog određenog pravca.“, kaže Vladimir Milinković jedan od pevača benda.

Povezana vest:  Pero Defformero za Dan zaljubljenih u dvorani „Apolo" Doma omldine Pančevo

Ućuti pas za sebe kažu da su bend koji za osnovu ima potrebu za muzičkim izražajem i da različiti pravci u koje uplivavaju iz pesme u pesmu za njih ne predstavlja prepreku već konstantni podsticaj da pokažu muziču i idejnu povezanost svih r’n’r ogranaka. “Kada smo na probi osećamo se kao deca koja su dovedena u neki zabavni park, svako od nas voli posebne igračke i ima želju da se poigra sa njima ali uvek postoji ona jedna koja nam je svima draga i koja nas iznova i iznova tera da sednemo u naš rolkoster sa nadom da ćemo na kraju vožnje imati još jednu pesmu“ objašnjava Vladimir.

Vladimir smatra da su koncerti na Zidiću sjajna ideja: „Lično ja sam veliki poštovalac uličnih svirki kao i bilo kog umetničkog perfomansa na betonu gradova. To je odličan način da se običnom prolazniku koji, s obzirom u kakvoj zemlji živimo, ima milion problema na pameti, privuče pažnja i na trenutak mu se otvori neki drugi, bolji svet. Citiraću Dub FX-a ‘So many mc’s take the street to the stage, but I would rather take the stage to the street’.“

Povezana vest:  Seven That Spells na engleskoj turneji

Bend Ućuti Pas planira da u predstojećem periodu svira što više: „Pripremamo neku vrstu road-tripa po celoj Srbiji ali o tome ćemo kad sklopimo sve kockice pošto ih je teško sakupiti kada sve radiš u svojoj režiji. Radimo na nekim novim pesmama, ali se trenutno ipak fokusiramo na promociju albuma. U svakom slučaju nastavljamo da guramo priču i ne odustajemo od nje, nikako!“, zaključuje Milinković.