MTV_LOGO_NOVI

MTV pokreće novi sajt koji spaja muzičare i fanove
 
Kablovska televizijska mreža MTV saopštila je da planira da pokrene novi veb sajt artists.MTV kako bi spojili obožavatelje sa njihovim omiljenim izvođačima, prenose agencije.
Očekuje se da će novi veb sajt biti pokrenut pred početak leta, a želja je da zvezde i oni manje poznati preuzmu kontrolu nad stranicom, promovišući sebe i stvore prihode tako što će prodavati proizvode i usluge direktno svojim fanovima.
Šenon Konoli iz MTV-a rekla je Rojtersu da je cilj sajta artists.MTV da pomogne umetnicima “da se čuje za njih, da se promovišu i da – što je najvažnije – budu plaćeni“.
Na sajtu će biti dozvoljeno da umetnici i izvođači prodaju muziku, majice ili drugu vrstu robe.
MTV takođe planira i “Full Frontal“ program koji će se fokusirati na jednog izvođača ili umetnika, koji će biti izabran prema podacima sa sajta artists.MTV.
-Nema ničeg moćnijeg od televizije – rekla je Konoli.
-Biti čuven preko interneta, još uvek nije isto kao i biti poznat preko televizije.
MTV i njegove “sestre“ mreže VH1 i CMT će promovisati različitog umetnika jednom mesečno. Taj umetnik će imati spotove koji će biti puštani na kanalima, a i njegova muzika će se čuti u TV emisijama kao što su “Jersey Shore“ i “Mob Wives“.
Umetnici će se takođe takmičiti za druge mogućnosti kao što je uživo koncert na MTV.com.
-To su nova vrata – rekla je Konli.
-U prošlosti, način na koji umetnik je radio sa MTV-om je preko snimljenih izdanja i menadžera – to su bila jedna vrata. Kada mi pokrenemo sve ovo, mi ćemo zapravo napraviti nova vrata i svaki umetnik može proći kroz njih

 

Povezana vest:  Peti Arsenal: S.A.R.S. Elemental, Kolja, Artan Lili, LTJ Bukem...