Objavljen je prvi trejler za nastavak sage „Avatar: Put vode“ (Avatar: The Way of Water) o čudesnim stanovnicima zemlje Pandore koji prikazuje nova bića – ribe koje lete, Na’vi narod i građanski rat među njima. Zoe Saldana će ponoviti ulogu Na’vi princeze Nejtiri, a Sem Vortington se takođe vraća kao čovek koji je postao Na’vi, Džejk Sali.
Smešten više od decenije nakon događaja iz prvog filma, „Avatar: Put vode“ počinje da priča priču o porodici Sali (Džejk, Nejtiri i njihova deca), nevolji koja ih prati i bitkama koje vode da bi ostali živi i tragedije koje trpe.
U režiji Džejmsa Kamerona i produkcije Kamerona i Džona Landaua, u filmu glume Zoi Saldana, Sem Vortington, Stiven Lang, Klif Kertis, Džoel Dejvid Mur, Edi Falko, Džemejn Klement i Kejt Vinslet. Sinonim za glumicu naučne fantastike je Sigurni Viver koja će se, takođe, vratiti kao potpuno novi lik.Podsetimo, popularno ostvarenje „Avatar“, Džejmsa Kamerona („Terminator“, „Terminator 2″, „Alien“, „Titanik“ ) je od premijere 2009. godine do aprila 2019. godine držao rekord sa najvećom ostvarenom zaradom, kada  ga je prestigao film „Osvetnici: Kraj igre“, međutim „Avatar“ se ponovo vratio na prvo mesto, na kom stoji danas.

Povezana vest:  Drugi Ravno Selo film festival počinje u subotu

Jedan od razloga što je publika gotovo trinaest godina čekala na nastavak, objasnio je Džejms Kameron, je što je većina filma snimana pod svodom. Dugoočekivani film će publika u bioskopima moći da pogleda od 15. decembra.

Photo courtesy of 20th Century Studios