Jednodnevna manifestacija “Noć srpskog filma” u organizaciji Mreže kinoprikazivača Srbije i FIlmskog centra Srbije, biće održana u subotu 4. juna u 49 bioskopa, kulturnih centara i domova kulture u 32 grada širom Srbije.

U toku ove večeri biće prikazani domaći bioskopski hitovi “Nečista krv – Greh predaka” reditelja Milutina Petrovića, ”Južni vetar 2: Ubrzanje” Miloša Avramovića i “Toma” u režiji Dragana Bjelogrlića.

Gordan Matić, direktor Filmskog centra Srbije, povodom ovog događaja je rekao: “Noć srpskog filma je jedna od onih manifestacija koje govore koliko naša kinematografija vibrantna. Velika je potreba publike da ponovo vidi najuspešnije filmove od prošle godine. Ove godine javili su se i sinepleksi koji su tražili da imaju taj isti naš program, što već govori da je on dobro osmišljen i vođen i prethodnih godina. To takođe govori da imamo dobre filmove, za koje profesionalci iz distribucije smatraju da naša publika želi da ih ponovo vidi. Veliko mi je zadovoljstvo da naša publika voli domaće filmove bez obzira što su trenutno u zamahu veliki blokbasteri. Mislim da imamo čime da odgovorimo”.

Povezana vest:  Majka Džastina Bibera producentkinja filma protiv abortusa

toma

Cilj manifestacije je popularizacija srpskog filma, sa akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupačnom što većem broju zainteresovanih gledalaca, posebno mladima.

Cena pojedinačne ulaznice za filmove u toku „Noći srpskog filma“ je 100 dinara.

Spisak gradova i bioskopa u kojima se održava Noć srpskog filma možete videte ovde: https://www.fcs.rs/manifestacija-noc-srpskog-filma-4-juna-u-kulturnim-centrima-i-bioskopima-sirom-srbije/

Povezana vest:  Festival autorskog filma u Kulturnom centru u Inđiji