Na popularnim „Filmskim susretima“ – 57. Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma, koji će biti održani na Letnjoj pozornici u Nišu od 20. do 26. avgusta, publika može da pogleda svetske premijere ostvarenja „Komedija na tri sprata“ i „Vučje bobice“ i niške premijere filmova „Heroji radničke klase“, „Strahinja Banović“, „Gejm“, „Usekovanje“ i „Heroji“, piše na sajtu FCS.

Povezana vest:  Elijah Wood i Robin Williams u nastavku Happy Feat

Svečano otvaranje jedinog festivala posvećenog glumačkoj profesiji, biće održano u subotu, 20. avgusta u 20:30 sati, kada će Slavku Štimcu biti dodeljena nagrada za životno delo „Pavle Vuisić“.

Žiri, koji će odlučiti o nagradama među kojima su najvažnije Gran-pri „Naisa“, „Car Konstantin“ i „Carica Tedora“, čine predsednica Brankica Zorić-Vasović i članovi Petar Božović i Dušan Premović.

Povezana vest:  Film o procesu rada na aktuelnoj izložbi u Jugoslovenskoj kinoteci - „Soja Jovanović – snovi u boji’’

Umetnička direktorka festivala je Ljiljana Blagojević, a novi predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Rastko Janković je novi član Saveta festivala.

Direktor festivala je Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra, a selekcionu komisiju čine Ljiljana Blagojević, Dejan Dabić i Ognjen Rakčević.

Foto: Antonio Ahle/ATA Images