Festival scenarija u Vrnjačkoj Banji otvorila je ove godine premijera „Ala je lep ovaj svet“, a  ekipa filma predstavila se novinarima u pres centru Hotela „Fontana“ na prvoj konferenciji tačno u podne. Moderator konferencije za medije bio je i ovaj put master dramaturgije Ivan Velisavljević, filmski kritičar.

Andrej Šepetkovski imao je dvostruku ulogu u ovom ostvarenju – odglumio je inspektora, ali i napisao ovu nesvakidašnju filmsku priču. -Kada sam pre dvanaest godina pravio predstavu, napisao sam i seriju, a onda došao i do filma koji je Filip Čolović osmislio tako da se razlikuje od serije, da ista priča bude ispričana na drugačiji način i da bude dobar mamac. Lepota koja spašava svet, potraga za ljubavlju i moguđnost preobražaja, odnosno velika istina da čovek postaje ono čime se napaja i sama vera u čoveka bili su moj motiv, rekao je scenarista u odsustvu reditelja koji trenutno snima nastavak serije „Kamiondžije“ na Ubu.

Povezana vest:  Elajdža Vud kao Džon Malkolm Brinin

Interesantan zadatak u ovom filmu imala je i Anđelka Prpić koja glumi popularnu televizijsku voditeljku, a njen izazov bio je da privoli publiku da navija za (s početka) odbojnu ličnost na granici ukusa i za njenu metamorfozu, zapravo srećan kraj.

-Umetnost u saradnji sa ljubavlju stvarno preobražavaju čoveka i čine ga boljim i lepšim, a sa njim i svet oko njega. Ova poruka je ono u šta ja i privatno verujem i za šta mislim da generalno fali i našoj kinematografiji i uopšte današnjem svetu. Ono što mi je kao glumici bilo interesantno je da sprovedem ovaj lik sa delimičnim izlazima iz stvarnosti. Generalno sam jako zadovoljna i srečna kako su sve kolege odradile uloge i verujem da je to jedan od glavnih faktora za (nadam se) uspeh ovog filma, uz odličan scenarijo što nije tako čest slučaj u današnje vreme, navela je Anđelka Prpić i naglasila stav da je vrnjački festival jako važan zbog pažnje koja se posvećuje upravo scenariju bez kojeg nema dobrog filma.

Povezana vest:  Film Ime naroda najbolji prema mišljenju publike 27. Festivala evropskog filma Palić

Da je sve komedija i drama, kao i život, i da nema drame bez komedije i obrnuto, odnosno o snimanjima u zatvoru i televizijskom studiju (film se dešava između ove dve relacije) govorili su i glumci Stojan Đorđević, Miljana Gavrilović, Tara Milutinović, Saša Đurašević, dok je izvršna producentkinja Aleksandra Filipović najavila beogradsku premijeru filma za 22. septembar.

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Povezana vest:  Poznat filmski program ovogodišnjih „Filmskih susreta“ u Nišu