Ukoliko ste prolazili centrom grada i ispred Doma Vojske primetili ljude koji u večernjim časovima stoje u redu, verovatno ste se pitali o čemu je reč? Ova slika, u Ulici Braće Jugovića, poslednjih nešto više od meseca dana ponavlja se svako veče. U pitanju su bioskopske projekcije koje se održavaju na otvorenom i koje su izazvale veliko interesovanje sugrađana.

Povezana vest:  Andreas Drezen: Festival evropskog filma Palić je jedan od najdivnijih festivala na svetu

Na repertoaru A1 Kinoteka letnjeg bioskopa nalazi se ukupno 48 naslova. Odličan ambijent na krovu pod zvezdama, kao i bogat i pažljivo biran izbor filmova, okupio je mnogobrojnu publiku. Za svakoga ima po nešto. Oni koji vole klasiku mogu naći neka od najpoznatijih ostvarenja domaćih i stranih autora, ali tu  i naslovi savremene produkcije.

Povezana vest:  Filmovi američkog komičara Bastera Kitona u online bioskopu MOJ OFF

Do kraja ovog programa ostalo je još samo 13 projekcija, a interesovanje ne jenjava. Krovna terasa Doma Vojske puna je svako veče do poslednjeg mesta i uvek se traži „karta više“.

U narednim danima čekaju nas filmovi Polanskog, Linča, Gorana Markovića, Puriše Đorđevića, a od  savremene produkcije mogu se pogledati filmovi autora – Matea Garonea, Rejfa Fajnsa, Vudija Alena, Gzavijea Đanolija, Fernanda Meireljesa, Đuzepea Kapotondija, Džejmsa Greja, Karima Ajnuza, a program će zatvoriti film Tomasa Vintenberga „Još jedna tura“ 31. avgusta.

Povezana vest:  Eksplozivna akcija "Mortal Kombat" od 08. aprila u bioskopima