Sutra, u nedelju počinje 18. KIDS FEST koji će trajati do 23. oktobra. Osim bogatog filmskog programa, jedinstveni dečiji filmski festival na ovim prostorima obeležiće i raznovrsne, sadržajne radionice u mts Dvorani, organizovane od strane NACIONALNOG PARKA ĐERDAP, BIOLOŠKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U BEOGRADU, PRIRODNJAČKOG CENTRA SVILAJNAC.

„Đerdapske pustolovine“„Test preživljavanja u prirodi“, „Maksina laboratorija“ „Žive reči, žive slike“„Ne nadaj se ničem lošem sa Ršumom i Urošem“ samo su neke od radionica i predstava koje će tokom punih osam dana trajanja KIDS FEST-a (od 16. do 23. oktobra) publika moći da poseti.
Povezana vest:  Novi roman Milana Jovanovića "Tuđi život" u prodaji od 6. oktobra
U skaldu sa parolom festivala SVET U DEČIJIM RUKAMA čija je ideja da ukaže na značaj očuvanja životne sredine, radionice festivala, kao i sami filmovi biće prilagođeni temi zašite životne sredine.

Kroz društvenu igru Đerdapske pustilovine deca će, kako ističu iz Nacionalnog parka Đerdap „putovati“ parkom i na tom putu se suočavati sa različitim preprekama: „Na taj način uče o prirodnim i kulturnim vrednostima NP Đerdap, ali i o pravilima ponašanja u zaštićenom području. Na primer, saznaće šta je zelena krastača i ona će im pomoći da preskoče par polja, ali ako ih čuvar zaštićenog područja uhvati da bacaju smeće u prirodi, moraće da se vrate na početak igre.

Povezana vest:  TRILER KOJI ĆE VAS RASPAMETITI! "PODELJEN" OD 16. FEBRUARA U NAŠIM BIOSKOPIMA

„Maksina laboratorija“ je predstava za decu koja traje već 5 godina i koju je oslmislio Prirodnjački centar Svilajnac kojom se deci približavaju naučna saznanja: „U predstavi gledaoci saznaju koji čarobni sastojak koriste naši naučnici, kako od svakodnevnih namirnica napraviti pravi mali eksperiment, upoznaju se sa vulkanima, vatrom i ostalim pojavama koje nas okružuju,“ ističe rukovodilac centra Ivana Popović.

Zajedno sa studentima Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu prisutni posetioci će kroz tri radionice „TEST PREŽIVLJAVANJA U PRIRODI“ steći neka nova iskustva: „Koncept radionice je pre svega interaktivan i kroz različite primere i zadatke pokušaćemo da ovu temu predstavimo osnovcima, kao i da im omogućimo simulaciju određenih situacija koje se dešavaju u prirodi.“ 

Amasador 18. KIDS FEST dečiji pisac Uroš Petrović održaće radionicu „Žive reči, žive slike“ u sredu u 18h, u mts Dvorani, dok će se u subotu, 22. oktobra (18h) zajedno sa velikim pesnikom Ljubivojem Ršumovićem prestaviti deci i prisutnima kroz radionicu – „NE NADAJ SE NIČEM LOŠEM SA RŠUMOM I UROŠEM.“

O filmskom programu, kao i pratećim radionicama sve detaljne informacije mogu se pronaći na zvaničnom sajtu dečijeg filmskog festivala KIDS FEST https://kids-fest.com/