Nakon premijere u Beogradu dokumentarno ostvarenje „GDE SI, ADAME?“ tvoraca Aleksandra Pliske i Aleksandra Zaporošenka koji prenosi atmosferu monaškog života na Svetoj Gori, našao se na reperotarima širom Srbije i osim u prestonici može se pogledati i u Novom Sadu u bioskopu Arena Cineplex, u bioskopima Vilin Grad i Cine Grand Delta Planet u Nišu, u bioskopu u Kruševcu i drugde

Idejni tvorac i producent filma, đakon Aleksandar Pliska tokom cele jedne decenije provodio je veliki deo vremena u manastiru Dohijar, na Svetoj Gori živeći rame uz rame sa tamošnjim monasima i deleći sa njima svakodnevni život i rad. Nakon nekoliko godina snimanja nastao je dokumentarni film „GDE SI, ADAME?“ koji je nedavno imao svoju premijeru u prestonici, a potom se našao na repertoarima bioskopa širom Srbije – u Novom Sadu u bioskopu Arena Cineplex, u Nišu u bioskopima Vilin Grad i Cine Grand Delta Planet, u bioskopu u Kruševcu i drugde.

Prikazujući život jednog od svetogroskih manastira iznutra, uz očuvanje atmosfere i autentičnosti, kroz razgovor sa glavnim junakom filma, igumanom atonskog manastira Grigorijom, ali i sa drugim monasima autori okom kamere beleže svakodnevicu monaške zajednice koja na sebe preuzima teškoće, trud i trpljenje života u ime Hristovo i sledovanje monaškom idealu.

Povezana vest:  Erik Bana i Olivija Vajld u trileru “Zamka”

Kadrovi prirode koja okružuje Dohijar gotovo su neraskidivo vezani sa neprekidnim tokom rada i molitve, ukazujući da su biser ovog autentičnog vizantijskog pejzaža sami monasi.

Dohijar (грч. Μονη ∆οχειαρειου) je pravoslavni grčki manastir na Svetoj Gori, na jugozapadnoj obali poluostrva Atos, deseti u hijerarhiji od dvadeset svetogorskih manastira. U X veku osnovao ga je sveti Jevtimije Atonski. U manastiru živi oko 50 monaha, krsna slava manastira je Aranđelovdan.
Na nedavno završenom Festivalu hrišćanske kulture u Zaječaru, film je dobio nagrade u dve kategorije: Za najbolji film festivala i Za najbolju kameru. Film je prikazan i na Međunarodnom festivalu pravoslavnog filma „Pokrov“ u Kijevu, filmskom festivalu u Krakovu i dr.