Edukativno- zabavna radionica Ljubivoja Ršumovića i Uroša Petrovića kao kruna završnice filmskog festivala. Uz pesme Deca su ukras sveta, Išli smo u Afriku, Miš je dobio grip, kao i čitanje poezije iz Ršumovićeve knjige „Još nam samo ale fale“ i brojne zagonetke više od  dve stotine dece i roditelja pevalo je i odgovaralo na postavljena pitanja sa uvaženim dvojcem.

Osamnaesti dečiji filmski festival KIDS FEST završen je svečanom dodelom nagrade za osvojeni konkurs BUDI HEROJ SVOG ODELJENJA i odlukom žirija u sastavu organizatora festivala za najbolji rad nagrađena je učenica četvrtog razreda, Una Gligorijević iz Vlasotinca.

Povezana vest:  Džo Manganijelo u filmu sa Švarcenegerom i Vortingtonom?

Za završnicu festivala tokom vikenda pred punom salom mts Dvorane održana je edukativno zabavna radionica sa velikim dečijim pesnikom Ljubivoja Ršumovića i dečijim piscem Uroša Petrovića. Uz pesme Deca su ukras sveta, Išli smo u AfrikuMiš je dobio grip, čitanje poezije iz knjige „Još nam samo ale fale“ i brojne zagonetke više od dve stotine dece i roditelja pevalo je sa uvaženim dvojcem.

Povezana vest:  Cris Noth: Seks i grad je mrtav, vi ste ga ubili!

Punih sedam dana u bioskopima širom Srbije održavao se sad već tradicionalni filmski festival KIDS FEST čiji je filmski program činio 15 naslova od kojih deset premijera kako animiranih, igranih tako i dokumentarnih naslova. Festival je otvorio domaći porodični film „Vučje bobice“ reditelja Sretena Jovanovića koji se od četvrtka 20. oktobra našao na redovnom bioskopskom repertoaru.
Poseban pečat ovogodipnjeg festivala dale su brojne radionice organizovane od strane Nacionalnog parka Đerdap, Prirodnjačkog centra Svilajnac i Biološkog fakultet Univerziteta u Beogradu čiji su sadržaji bili okrenuti ideji o zaštiti životne sredine prateći parolu ovogodišnjeg festivala Svet u dečijim rukama.

Povezana vest:  Sutra počinje 30. Festival evropskog filma Palić