Nakon svetske premijere u Rimu, film “Lamborgini: čovek koji je stvorio legendu”, u režiji i scenariju Oskarovca Roberta Bobija Moreska, ekskluzivno je predstavljen beogradskoj publici, na svečanom otvaranju Festivala italijansko-srpskog filma u Jugoslovenskoj kinoteci.

Glavne uloge u ovom biografskom filmu o legendarnom preduzetniku i vizionaru Feruču Lamborginiju tumače Frenk Grilo, Mira Sorvino, Gabrijel Birn, Hana van der Vestujsen, kao i mladi glumac Romano Ređani. Produkciju je radio Lambo film LLC i Notorious Pictures u saradnji sa Prime Video, dok izvršnu produkciju potpisuje Iervolino & Lady Bacardi Entertainment (ILBE), matična kompanija lokalnog kreativnog studija za animaciju Iervolino Studios.

Deo vizuelnih efekata (VFX-a) za film urađen je u Iervolino Studios, pod supervizijom Pitera Nalija, direktora animacije i vizuelnih efekata u ILBE. Ovo ostvarenje, koje će se distrubuirati širom sveta idealan je primer uspešne filmske saradnje Italije i Srbije, što je i glavna misija poslovanja ILBE i IES u našoj zemlji.

Povezana vest:  Snimanje Vriska 4 počinje ovog proleća

Svečanom otvaranju Festivala i premijeri filma prisustvovali su i NJ.E. ambasador Italije u Srbiji Luka Gori, kao i srpski ambasador u Italiji Goran Aleksić, zatim umetnička direktorka Festivala Gabrijela Karluči, upravnik Muzeja jugoslovenske kinoteke Marjan Vujović, kao i izvršni producenti filma Andrea Jervolino i ledi Monika Bakardi, koji su se tom prilikom i obratili publici. Andrea Jervolino i ledi Monika Bakardi su dvojici ambasadora poklonili unikatne postere sa potpisima ekipe filma „Lamborgini: čovek koji je stvorio legendu“. Specijalno iznenadjenje večeri bio je italijanski  glumac Romano Ređani, koji tumači mladog Feruča Lamborginija, a među prisutnima bio je i Piter Nali, ispred ILBE grupe.

Povezana vest:  Robert Dauni Džunior najplaćeniji glumac Holivuda

“Italija i Srbija su godinama uspešno sarađivale na polju filmske industrije i neizmerno mi je drago što imamo priliku da kroz Iervolino Studios doprinesemo održavanju tih važnih odnosa dve zemlje.  Naš kreativni studio za animaciju trenutno je u punom zamahu i veoma sam ponosan na skoro 150 talentovanih ljudi koji zajedno rade na kreiranju originalnih karaktera, priča, realizaciji internacionalnih projekata i filmova za svetsku distribuciju”, istakao je Andrea Jervolino, direktor i suosnivač kompanija ILBE i IES.

Premijeri je prisustvovala i ledi Monika Bakardi, svetski priznata producentkinja i suosnivačica ILBE i lokalnog Iervolino Studios, koja je ovom prilikom iskazala veliko zadovoljstvo što se film “Lamborgini: čovek koji je stvorio legendu” predstavlja na jednom ovako izuzetnom kulturnom događaju, koji spaja vrhunske filmske stvaraoce i pruža nove mogućnosti za saradnju srpske i italijanske kinematografije.

Povezana vest:  Čekanju je došao kraj - "Zaleđeno kraljevstvo 2" premijerno 20. novembra

Među zvanicama na premijeri našli su se i predstavnici eminentnih srpskih i italijanskih filmskih institucija i organizacija.

Nakon svetske premijere u Rimu, zahvaljujući partnerstvu Festivala italijansko-srpskog filma i Filmskog festivala u Rimu, film je ekskluzivno prikazan u Beogradu, a u bioskopima širom Srbije naći će se od 8. decembra, u distribuciji Blitz filma.

Objavljivanje prikaza i kritika je strogo zabranjeno pre zvaničnog početka distribucije u Srbiji.

Foto: Warp studio, IES arhiva