Peto izdanje međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma DOK #5 biće održano od 2. do 5. februara u mts Dvorani.

Festival će u četvrtak, 2. februara u 19.30 časova otvoriti ostvarenje „Moj drug Tomi“ mladog kanadskog reditelja srpskog porekla Nema Stankovića. „Moj drug Tomi“ (My friend Tommy) je duhovit, generacijski film o seksualnom sazrevanju nevinog 40-godišnjeg muškarca.

Nem Stanković je povodom prikazivanja filma u Beogradu rekao da mu mnogo znači što će „Moj drug Tomi“ imati evropsku premijeru u Beogradu.

Povezana vest:  Porodični vikend uz animiranu avanturu „Mali šef”

„Premijera u Beogradu mi najviše znači zbog podrške koju smo dobijali od srpske zajednice i medija. Beograd je moj rodni grad i veoma sam uzbuđen što moj prvi film dolazi u moje rodno mesto i moju zemlju. Biće mi čast da iskustvo snimanja ovog filma od svih mesta u Evropi prvo podelim u Srbiji. Svaka kultura je drugačija, i svi vide nešto drugačije i interesantno u našem filmu, pa jedva čekamo da vidimo šta će to biti u Srbiji. Vrlo smo zahvalni DOK Festivalu za ovu priliku. U svetu postoji stotina miliona odraslih devica. Ovo je priča o jednom od njih,“ izjavio je Stanković.

Povezana vest:  Udaje se Dženifer Aniston?

Radnja filma „Moj drug Tomi“ prikazuje istinitu priču o 40-godišnjem muškarcu Tomiju Liju (Tommy Lee) koji živi sa veoma strogim i religioznim roditeljima iz Koreje. Tomi nikada nije kuvao, bio na ljubavnom sastanku, poljubio devojku, ne poseduje račun u banci. Kada njegov najbolji prijatelj Nem odluči da Tomija odvede na epsko putovanje otkriva se čitav svet napetosti, strahova i trauma iz prošlosti.

Povezana vest:  Ruđero Deodato: Na svoje filmove ne gledam kao na horore

Film „Moj drug Tomi“ biće prikazan u okviru takmičarske selekcije Enter Dok. U okviru ovog programa biće dodeljene dve nagrade: nagrada publike i nagrada žirija publike koji je sastavljen od tri ljubitelja filma koji će glasati za najbolji debitantski film.

Program petog izdanja DOK-a biće uskoro dostupan na sajtu https://dokfest.rs/.

Foto: DOK promo