Nakon svetske premijere na Filmskom festivalu u Torontu, Fest pred domaću publiku donosi novo ostvarenje kanadske rediteljke Meri Haron, „Daliland“, o fascinantnom i burnom odnosu između čuvenog umetnika Salvadora Dalija i njegove supruge Gale, saopštili su iz organizacije festivala.

U naslovnoj ulozi je britanski oskarovac Ben Kingsli („Gandi“), dok Galu tumači Barbara Sukova, nemačka glumica, dobitnica prestižnih filmskih priznanja među kojima su nagrade iz Kana i Venecije.

Povezana vest:  Premijera filma “Hrabri vitez Trenk" u bioskopu Cineplexx Delta City u četvrtak, 22. septembra

Ezra Miler je u ulozi mladog Dalija a publika ga poznaje po ulogama u filmu „Moramo da razgovaramo o Kevinu“ i „Čarlijev svet“.

Dalijevu dugogodišnju muzu, francusku pevačicu, slikarku i manekenku Amandu Lir, u filmu tumači Andreja Pejić, transrodna manekenka i glumica poreklom iz Bosne.

Pejićeva se proslavila pojavljivanjem u spotu Dejvida Bouvija „The Stars (Are Out Tonight)“ uz Tildu Svinton, nakon čega je ostvarila nekoliko zapaženih uloga u igranim filmovima.

Povezana vest:  OSKAR 2013 - GLEDANOST, Oskari privukli 40,3 miliona TV gledalaca

Rediteljka Meri Haron poznata je po još jednom filmskom ostvarenju koje je posvetila velikom umetniku XX veka, Endiju Vorholu „Pucala sam na Endija Vorhola“, kao i po ostvarenju „Američki psiho“.

Foto: Taramount promo