U okviru 51. FEST-a biće prikazan film “Kosti i sve“ (Bones and All) Luke Guadanjina, čime će naša publika jedina u regionu imati priliku da na velikom platnu pogleda ovo ostvarenje nagrađeno za najbolju režiju u Veneciji.

Glavni junaci ovog romantičnog horora o „identitetu“ i društvenim „izgnanicima“, kako ga je opisao Gvadanjino, su Maren i Li, dvoje neobičnih saputnika i usamljenika, koji zajedno kreću na putovanje po američkom srednjem zapadu osamdesetih godina prošlog veka.

Povezana vest:  Kristen se oseća užasno zbog preljuba

U glavnim ulogama su Tejlor Rasel i Timoti Šalame, a pojavljuju se i Majkl Stulbarg, Kloi Sevinji, Dejvid Gordon Grin, Andre Holand, Džesika Harper i Mark Rajlans.

Ovo je prvi Guadanjinov film snimljen u američkoj produkciji,. Na njemu je radio sa svojim dugogodišnjim saradnikom, američkim scenaristom Dejvidom Kajganićem. Film je ekranizacija istoimenog romana Kamile DeAnđelis.

Ovim putem FEST nastavlja tradiciju prikazivanja filmova Luke Guadanjina („Ja sam ljubav“, „Rasprskavanje“, „Neverovatna devojka“, „Suspiria“), vodećeg italijanskog autora svoje generacije.

Povezana vest:  Porodični vikend u Kombank dvorani uz "Kućne patuljke: Operacija kolačići" „Trolovi - svetska turneja" i film o Lesi - omiljenoj kuci svih vremena

„Kosti i sve“ biće prikazan u okviru selekcije Gala u sledećim terminima: 1. marta u 22 sata i 2. marta u 14.30 u Sali 1 mts Dvorane, 3. marta u 22 u Sali 1 Sinepleksa Ušće, 4. marta u 22 u Dvorani Kulturnog centra Beograd i 5. marta u 22 u Sali 5 Sineplek Galerije Beograd.

Svetsku premijeru film je imao u Veneciji, gde je nagrađen Srebrnim lavom za režiju i Nagradom „Marčelo Mastrojani“ za najboljeg mladog glumca/glumicu (Tejlor Rasel).

Povezana vest:  Kira Najtli u novoj kostimiranoj drami

Foto: CEBEF promo