Izdavačka kuća iz Beograda, System Comics prethodne nedelje na Sajmu knjiga predstavila je novo izdanje – prvi broj iz strip serijala BRZRKR – “Rat bez kraja, čovek bez granica“, čiji je tvorac i koscenarista poznati holivudski glumac Kianu Rivs (Keanu Reeves). U pitanju je strip serijal u 12 nastavaka.

Čovek poznat kao B. napola je  smrtnik, napola bog, proklet i prinuđen na nasilje. Nakon što je vekovima lutao svetom, B. je možda konačno pronašao utočište – rad za vladu SAD, za koju se bori u bitkama previše opasnim i previše nasilnim za bilo koga drugog. U zamenu za to, B. će dobiti jedino što želi – istinu o svom beskrajnom, krvlju natopljenom životu… i kako da ga okonča.

Povezana vest:  ''Skyfall'' najduži film o Džejmsu Bondu ikada

Kianu Rivs, glumac poznat po filmovima ’’Džon Vik’’ i ’’Matriks’’ je debitovao u pisanju strip scenarija zajedno sa koscenaristom Njujork Tajmsove liste bestselera, Metom Kajndom (Folklords, Grass Kings) i poznatim crtačem Ronom Garnijem (Wolverine, Captain America) u surovo nasilnom novom serijalu o besmrtnom ratniku koji se bori kroz vekove. BRZRKR je najskuplji strip ikada na Kikstarter platformi, ali i najprodavaniji originalni strip  serijal u poslednjih 25 godina. Strip je objavljen početkom septmbra i za samo tri dana prodat u 650.000 primeraka.

Povezana vest:  Citizenfour dolazi u Beograd

“Stvaranje i učestvovanje u pisanju stripa BRZRKR bilo je jako uzbudljivo iskustvo, budući da obožavam stripove još od detinjstva. Stripovi su imali značajan umetnilki uticaj tokom cele moje karijere“ – kaže poznati glumac, Kanu Rivs.

Pratite System Comics za više informacija: @systemcomics

 

 

 

https://www.megablog.rs/brzrkr-1-sirova-snaga-uvertire/